Economia

Un càmping reviu a Santa Cristina

Les comoditats de l’hotel, al càmping

Wecamp pren el testimoni de l’antic càmping Santa Cristina, a mig camí de Sant Feliu de Guíxols

La major part de ressenyes dels hostes en els primers dos mesos de funcionament són molt positives

L’establiment suposa la reobertura de l’antic càmping Santa Cristina, totalment reformulat

El seg­ment del càmping creix després de la pandèmia, amb un públic deri­vat de les esta­des en hotels que no vol renun­ciar a les como­di­tats de les habi­ta­ci­ons tras­lla­da­des a plena natura. Cada cop més càmpings giro­nins adap­ten més espais als per­fils, i l’empresa Wecamp hi ha apos­tat de ple per recon­ver­tir l’antic càmping Santa Cris­tina, tan­cat fa un lus­tre, cap a un nou con­cepte sos­te­ni­ble i amb la natura en pri­mer terme, però amb espais pri­vats i comuns d’alt nivell.

L’empresa, segons explica el seu res­pon­sa­ble, Albert Mon­te­si­nos, ha recon­ver­tit totes les ins­tal·laci­ons, ins­cri­tes en una finca de 5,5 hectàrees i que data­ven dels anys sei­xanta, en un nou com­plex amb capa­ci­tat per a 400 per­so­nes amb pis­cina, res­tau­rant, zona de jocs per a infants i altres ser­veis. En la reforma, han mirat de pre­ser­var el màxim d’arbrat i han com­ple­tat l’enjar­di­na­ment amb espècies de flora autòcto­nes i medi­terrànies, inte­gra­des i amb una demanda infe­rior de reg. Per Mon­te­si­nos, un dels rep­tes del pro­jecte ha estat encai­xar les par­cel·les i les ten­des “dins de l’actiu de la vege­tació pre­e­xis­tent”, amb suport d’un estudi de pai­sat­gisme. El públic, diu, valora “l’estada a l’aire lliure i fugir de les aglo­me­ra­ci­ons”, però amb opció de fer tota mena d’acti­vi­tats.

Entre els allot­ja­ments, han ins­tal·lat diver­ses tipo­lo­gies de ten­des i bun­ga­lous, les més grans amb capa­ci­tat per a fins a sis per­so­nes i en for­mat de dúplex, que inclo­uen cuina, fri­gorífic i cam­bra de bany. Entre el mobi­li­ari, han con­fiat en l’estudi bar­ce­loní de dis­seny Lagranja per al mobi­li­ari de fusta o els llums, amb fusta i mate­ri­als aco­lli­dors. I han explo­rat en paral·lel les mane­res de ser més efi­ci­ents energètica­ment, amb la intro­ducció d’apa­rells d’aerotèrmia per a la cli­ma­tit­zació i suport de pla­ques foto­vol­tai­ques, o el rea­pro­fi­ta­ment d’aigües plu­vi­als, el foment de la reco­llida selec­tiva entre els usu­a­ris i l’ús de vehi­cles elèctrics en el suport per aco­mo­dar els hos­tes a l’inte­rior. Les 138 uni­tats d’estada inclo­uen, a més de les 48 ten­des de dife­rents tipo­lo­gies, 91 par­cel·les per a cara­va­nes.

Els tre­balls i calen­da­ris per a l’ober­tura van que­dar afec­tats per les res­tric­ci­ons i l’impacte pandèmics, tra­mi­tació de llicències i burocràcia a banda, però tot i enge­gar l’acti­vi­tat al juliol, la demanda ha res­post i la majo­ria de res­se­nyes són posi­ti­ves.

A més del públic de pro­xi­mi­tat, català i de la resta de l’Estat, també han rebut força hos­tes fran­ce­sos, holan­de­sos i d’altres naci­o­na­li­tats. Ha estat un estiu rodó per al sec­tor, amb molts esta­bli­ments com­plets ja tot just amb les reser­ves i els cam­pis­tes d’últim minut aca­bant d’emple­nar.

L’empresa, explica el seu cap exe­cu­tiu, prové del món de l’hos­ta­le­ria i coneix els gus­tos dels cli­ents, però els han vol­gut con­ju­gar tot tras­lla­dant la feina d’inte­ri­o­risme i les como­di­tats a un món del càmping que cada cop té més adep­tes, i han enca­mi­nat el negoci cap al cam­pisme, amb un altre com­plex al Cabo de Gata i plans per obrir altres com­ple­xos a les comar­ques giro­ni­nes. Com­ple­ten l’oferta un res­tau­rant per a 220 per­so­nes, també obert a per­so­nes que no s’allot­gen al càmping, i la con­ci­li­ació entre una zona de jocs infan­tils i espais reser­vats només per al públic adult.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia