Economia

Sarkozy vol que la UE imposi la integració als immigrants

Apren­dre la llen­gua del país i com­pro­me­tre’s amb els valors euro­peus, com la tolerància i la igual­tat de gènere, serà una obli­gació impo­sada pel con­tracte d’inte­gració que hau­ran de fir­mar tots els immi­grants extra­co­mu­ni­ta­ris que vul­guin viure a la Unió Euro­pea (UE). Això si el pre­si­dent francès, Nico­las Sarkozy, se’n surt amb la seva i acon­se­gueix convèncer els seus homòlegs euro­peus amb aquesta pro­posta per endu­rir la política d’immi­gració de la UE, que es va fil­trar ahir i que també pre­veu una ràpida implan­tació dels visats biomètrics.

La mà dura amb els immi­grants s’estén i Sarkozy s’ha deci­dit a lide­rar aquesta ofen­siva per blin­dar les fron­te­res euro­pees als sen­se­pa­pers, apro­fi­tant la pre­sidència de torn fran­cesa de la UE, que comença l’1 de juliol.

Glo­bus sonda
Ahir, un mes abans, l’Elisi ja va llançar el pri­mer glo­bus sonda, quan a Brus­sel·les encara no s’han recu­pe­rat de la indi­gestió pro­vo­cada per la llei Ber­lus­coni, que fa de la immi­gració irre­gu­lar un delicte, i molts euro­peus encara no han paït la dràstica llei d’expul­si­ons acor­dada fa deu dies, que per­metrà als Vint-i-set tan­car en camps de detenció els sen­se­pa­pers fins a un any mig.
Sarkozy admet que la UE neces­sita l’arri­bada d’immi­grants per “raons econòmiques i demogràfiques”, però alerta que “no té els mit­jans per rebre amb dig­ni­tat tots els que veuen en la UE El Dorado”. Per això, vol per­su­a­dir els socis perquè selec­ci­o­nin ple­gats quins poden entrar a la UE i quins no, i res­trin­gei­xin els per­mi­sos als que tin­guin les qua­li­fi­ca­ci­ons que reque­reix el mer­cat de tre­ball. I, un cop a dins, rebre’ls amb clas­ses obli­gatòries de la llen­gua del país d’aco­llida i impo­sar-los un “con­tracte d’inte­gració”.

També pro­posa una ràpida implan­tació dels visats biomètrics a tota la UE i, en la línia de la nova direc­tiva comu­nitària de retorn, tan­car “acords de read­missió” amb els països emis­sors d’immi­gració irre­gu­lar, com el Mar­roc, Pakis­tan i Tur­quia, usant “tots els ins­tru­ments diplomàtics i comer­ci­als” que cal­gui en la nego­ci­ació. I és que la UE només acon­se­gueix expul­sar 1 de cada 3 sen­se­pa­pers. La Comissió no va comen­tar el docu­ment de l’Elisi, publi­cat ahir pel Finan­cial Times.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.