Economia

Cuina catalana contra l'atur

Restauració

No és habi­tual tro­bar una empresa que, enmig de la crisi, esti­gui pen­sant en l'expansió. I més quan es tracta de pimes, les més afec­ta­des per l'actual con­jun­tura a causa del seu volum reduït, segons alguns estu­dis recents.

"Els moments de crisi són moments d'opor­tu­ni­tats", explica el gerent d'Àpats Food, Ramon Car­ner. Aquesta empresa de men­jar pre­pa­rat de Sant Feliu de Codi­nes ha deci­dit expan­dir el seu negoci a través de les franquícies amb un mis­satge clar a la gent sense feina: "És un bon moment".

Tot i que la franquícia no va diri­gida només a atu­rats sinó a tot­hom "que li agradi la cuina i vul­gui tenir un negoci fami­liar", Car­ner anima aquells que no tenen feina a obrir una alter­na­tiva "que té futur".

Àpats Food té en pro­pi­e­tat dues ros­tis­se­ries: una a Sant Feliu de Codi­nes, nas­cuda l'any 1968, i una altra al mer­cat de la Boque­ria de Bar­ce­lona. No obs­tant, la Ros­tis­se­ria Ramon ha esde­vin­gut una marca i Àpats Food dis­tri­bu­eix plats cui­nats a mul­ti­tud d'esta­bli­ments de tot Cata­lu­nya.

L'èxit dels seus plats cui­nats és el que l'ha por­tat a plan­te­jar-se la pos­si­bi­li­tat d'obrir franquícies, la pri­mera de les quals s'inau­gu­rarà a prin­ci­pis del mes de març a Premià de Mar.

Car­ner explica que l'empre­ne­dor que ha apos­tat per la ros­tis­se­ria en aquest muni­cipi del Maresme "el van fer fora de la feina i va deci­dir capi­ta­lit­zar l'atur i obrir el seu negoci".

L'objec­tiu de Car­ner és obrir deu franquícies aquest any, tot i que no el pre­o­cupa asso­lir l'objec­tiu sinó que les que s'obrin siguin pro­jec­tes sòlids i cohe­rents amb el que és i ha estat la Ros­tis­se­ria Ramon des dels ini­cis.

Pro­jecte madu­rat
L'empresa Àpats Food porta dos anys tre­ba­llant en el pro­jecte de les franquícies. Car­ner relata que el negoci neces­si­tava créixer i tenia dues opci­ons: anar a la gran dis­tri­bució o optar per les franquícies. Després d'estu­diar les dues opci­ons, van deci­dir-se per la segona: "Ente­nem que hi ha un forat en el mer­cat per a la ros­tis­se­ria popu­lar, a un preu just i amb una pre­sen­tació acu­rada", explica Car­ner.

Per això, no volen ser ni una mena de fast food ni un lloc de deli­ca­tes­sen, sinó un ser­vei de plats cata­lans "de tota la vida i de tem­po­rada". Per Car­ner, la clau de la millor relació qua­li­tat-preu és cui­nar amb pro­duc­tes de tem­po­rada. La inversió que cal per obrir la franquícia és de 85.000 euros i es pot amor­tit­zar en un any.

Els esta­bli­ments fun­ci­o­na­ran a par­tir de la xarxa de dis­tri­bució d'Àpats Food, que por­ta­ran els plats cui­nats a totes les boti­gues tal com fan ja actu­al­ment amb alguns esta­bli­ments.

En el cas dels pollas­tres a l'ast, un dels grans èxits de la ros­tis­se­ria, "arri­ben calents a les boti­gues" perquè es manté la tem­pe­ra­tura en el tra­jecte. Tot pen­sat per ofe­rir els millors plats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.