Economia

De restaurant, a l'espai El VermuT

L'Aliança, el Bo.Tic i Cal Músic, tres exemples d'èxit en el sector, però amb apostes ben diferents

Albert Sastre, Marc Joli i Cristina Feliu tenen línies diferents però coincideixen en la importància de la qualitat

Tres res­tau­rants, tres línies gas­tronòmiques dife­rents i un punt de tro­bada, l'espai El Ver­muT de la Fira de Mos­tres de Girona. Ahir els pro­ta­go­nis­tes de la ponència van ser Albert Sas­tre, del res­tau­rant Bo.​Tic, de Corçà; Marc Joli, de Cal Músic, de Figue­res, i Cris­tina Feliu, de l'Aliança, d'Anglès. El tele­vi­siu Marc Joli, con­cur­sant de la segona edició de Top Chef, va expli­car la línia del seu res­tau­rant, que pretén adap­tar-se al que el cli­ent busca a cada moment de la set­mana: menú econòmic entre set­mana, als ves­pres tapes per poder com­par­tir i àpats més ela­bo­rats el cap de set­mana.

En canvi, Albert Sas­tre va deta­llar que al seu res­tau­rant, el Bo.​Tic, amb una estre­lla Mic­he­lin, hi podem tro­bar la cuina tra­di­ci­o­nal amb valor afe­git, una oferta atrac­tiva, econòmica i dife­rent. D'altra banda, Cris­tina Feliu, jun­ta­ment amb la seva ger­mana Marina, va reo­brir l'Aliança amb una nova pro­posta. “Per fer el ver­mut i anar a dinar, però també per anar a fer una copa”, va expli­car Cris­tina Feliu. Una unió del bar dels avis i algu­nes tapes cre­a­des pel seu pare, Lluís Feliu, que va morir el desem­bre de l'any pas­sat.

Per Joli, l'apa­rició a la tele­visió ha estat una ajuda. “Ets el mateix, però obre mol­tes por­tes”, va comen­tar. L' estre­lla Mic­he­lin del 2010 també va situar el Bo.​Tic en el mapa. “Has de fer el que t'agrada i el reco­nei­xe­ment arriba sol”, va dir.

Pel que fa a l'oferta gas­tronòmica, Joli i Feliu van coin­ci­dir. Uti­lit­zar pro­duc­tes pri­mers de qua­li­tat, bus­car la ren­di­bi­li­tat i trans­for­mar el pro­ducte dins una carta base adap­tada a la tem­po­rada són les claus per Joli. També ho és per l'Aliança, on es can­via la carta cada dos mesos segons els pro­duc­tes de tem­po­rada.

Una xer­rada amena que va ser­vir per des­co­brir que Sas­tre i Joli ja tenen noves idees: un res­tau­rant cre­a­tiu que uneixi pas­sat, pre­sent i futur, el pri­mer, i una pas­tis­se­ria, el segon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia