Economia

La sostenibilitat s'aplega a l'Ecofira de Calaf

El 10 d'abril Calaf farà la seva pri­mera Eco­fira, un esde­ve­ni­ment que es vol que sigui l'apa­ra­dor i el punt de tro­bada de pro­fes­si­o­nals i empre­ses que tre­ba­llen per la sos­te­ni­bi­li­tat des dels àmbits més diver­sos. La mos­tra pren el relleu de l'Eco­fira d'Òdena, que es va dur a terme en aquest muni­cipi fins a l'any pas­sat i a la qual va renun­ciar el nou govern muni­ci­pal. L'empresa orga­nit­za­dora, Cat Patri­moni, la va ofe­rir a Calaf, i l'alcalde, Jordi Badia, va defen­sar ahir que els “encai­xava per­fec­ta­ment perquè l'aposta per aquests sec­tors a Calaf i l'Alta Segarra és una rea­li­tat”. En aquest sen­tit, Badia va avançar que tre­ba­llen per ampliar el mer­cat tra­di­ci­o­nal amb una àrea dedi­cada al pro­ducte ecològic.

Fins ara, 52 empre­ses d'arreu del país –10 de Calaf– han con­fir­mat la seva presència a l'Eco­fira. Ali­men­tació, gas­tro­no­mia, ener­gies reno­va­bles, bio­cons­trucció, bici­cle­tes elèctri­ques i arte­sa­nia del reci­clatge són algu­nes de les pro­pos­tes que es tro­ba­ran els visi­tants de l'Eco­fira. La fira, que té un pres­su­post de 17.000 euros, també pro­posa xer­ra­des, acti­vi­tats infan­tils i tallers sobre mete­o­ro­lo­gia i horts urbans, entre altres temàtiques.

També hi haurà un espai de degus­tació gas­tronòmica amb cer­vesa ecològica. Els més petits podran fer tallers gas­tronòmics amb pro­duc­tes ecològics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia