Monter de Sant Jaume reforça el lideratge en el mercat de curats de gall d'indi

L'empresa d'embotits preveu incrementar un 27% la facturació i la inversió en nous assecadors fins a cinc milions

Tot i el con­text gene­ra­lit­zat de crisi finan­cera i econòmica, Embo­tits Mon­ter de Sant Jaume de Lli­erca creix en inversió, en nom­bre de tre­ba­lla­dors i en fac­tu­ració, i pre­veu con­ti­nuar-ho fent durant els pro­pers exer­ci­cis econòmics. L'aposta per la qua­li­tat, la inno­vació i el cli­ent únic, Mer­ca­dona, l'ha con­so­li­dada en el mer­cat com una de les empre­ses de referència del país, sobre­tot quant als pro­duc­tes del gall d'indi, i als curats d'aquest tipus de carn en con­cret. L'empresa ocupa, ara per ara, tres quar­tes parts del mer­cat d'aquest tipus de curats.

El crei­xe­ment de Mon­ter està estre­ta­ment lli­gat al del grup de super­mer­cats Mer­ca­dona, que té un ritme d'ober­tura de nous esta­bli­ments d'un cen­te­nar per any. En l'actu­a­li­tat, aquesta firma comer­cial de super­mer­cats i boti­gues té un total de 1.235 esta­bli­ments repar­tits per tot l'Estat espa­nyol.

Embo­tits Mon­ter té pre­vist inver­tir durant el pro­per any entre 3 i 5 mili­ons d'euros en la cons­trucció d'uns nous asse­ca­dors a les Pla­nes d'Hos­to­les, que és on té més capa­ci­tat de crei­xe­ment. També pretén ampliar la plan­ti­lla de tre­ba­lla­dors un 25% res­pecte als 240 tre­ba­lla­dors de què dis­posa actu­al­ment.

En aquest sen­tit, segons el gerent, Joan Cañigue­ral, la inversió en meca­nit­zació i en auto­ma­tis­mes no com­porta, ni de bon tros, la reducció de la plan­ti­lla, sinó la millora de les tas­ques més fei­xu­gues del per­so­nal, com ara la càrrega de mate­ri­als pesants, per posar un exem­ple.

El resul­tat de tot ple­gat és que l'incre­ment en la fac­tu­ració ha esde­vin­gut expo­nen­cial. La pre­visió per a final d'aquest any és d'un 27% res­pecte a la fac­tu­ració de l'any pas­sat, fins a 70 mili­ons d'euros. «Tenim la sort que ni amb la crisi bai­xem massa les ven­des, però també és cert que. quan les coses van bé, tam­poc no crei­xem espec­ta­cu­lar­ment», sen­ten­cia Cañigue­ral.

Hi afe­geix que a tot ple­gat hi con­tri­bu­eix el fet que els seus pro­duc­tes són de pri­mera neces­si­tat, que no són ali­ments de luxe, i l'actual con­text de crisi fa reduir el nom­bre d'àpats en res­tau­rants i incre­men­tar el d'entre­pans i el de men­jars a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.