Esports

53 milions pels 6 títols

L’hexacampionat ha fet disparar un 40% els salaris del Barça

L’històric hexa­cam­pi­o­nat li ha cos­tat al Barça 53 mili­ons d’euros en sala­ris espor­tius, entre pri­mes i vari­a­bles per ren­di­ment indi­vi­dual i vari­a­bles per a altres clubs que havien pac­tat tras­pas­sos amb con­di­ci­o­nants per títols. L’enti­tat ha pagat a la plan­ti­lla sis mili­ons per les dues Super­co­pes i nou pel Mun­dial de Clubs, que cal afe­gir als cone­guts 38 per Cham­pi­ons, Lliga i Copa del Rei. L’inèdit èxit al camp ha dis­pa­rat les des­pe­ses, però també ha fet aug­men­tar els ingres­sos –un 20% en aquest pri­mer semes­tre de la tem­po­rada– i això ha aju­dat a sos­te­nir l’eco­no­mia blau­grana.

“Els nos­tres sala­ris base no són els més alts, fins i tot la majo­ria de fit­xat­ges accep­ten venir cobrant menys, però amb els incen­tius molt ele­vats. Així quan gua­nyem tant com aquest any la des­pesa creix, però els ingres­sos també, i quan gua­nyem menys o no gua­nyem, la des­pesa decreix i si no ingres­sem tant, ho notem menys. En tots dos casos, el model resis­teix”, va expli­car el direc­tor cor­po­ra­tiu, Joan Oli­ver, que acom­pa­nyava el vice­pre­si­dent Joan Boix.

El Bar­ce­lona va voler així exem­pli­fi­car que l’estruc­tura ha fun­ci­o­nat tant quan hi ha hagut títols com quan no, com a les tem­po­ra­des 2006-07 i 2007-08, o en el con­text de recessió mun­dial actual, resis­tint un aug­ment sala­rial d’un 41,9%, dels 83,5 mili­ons als 118,5 res­pecte al pri­mer semes­tre de la tem­po­rada ante­rior, també per les millo­res de con­tracte. El club, a més, ja va com­pro­var l’any pas­sat que no li sor­tia a compte que alguna com­pa­nyia li asse­gurés els títols i ha hagut d’esforçar-se per mul­ti­pli­car totes les fonts d’ingres­sos, cosa que ha acon­se­guit aquest semes­tre. Ha aug­men­tat en 9,1% l’ingrés per nous socis, 12,4% per taqui­llatge i explo­tació de les ins­tal·laci­ons, l’11% per mèdia, 15,9% per màrque­ting i 86,3% en tras­pas­sos i d’altres, que inclou la venda d’una par­cel·la de la Ciu­tat Espor­tiva de Sant Joan Despí. Aquesta venda li ha repor­tat 21,6 mili­ons deci­sius per qua­drar el resul­tat net d’explo­tació, que es va tan­car al desem­bre amb vuit mili­ons de bene­fici i 47 mili­ons de cash flow.

“Si no apliquéssim la venda –en l’exer­cici comp­ta­ble– tindríem números nega­tius, però si no haguéssim gua­nyat cap títol, també tindríem un superàvit supe­rior. El que venem en patri­moni, ho rein­ver­tim en patri­moni, així els 15 mili­ons obtin­guts es rein­ver­ti­ran en la cons­trucció d’una nova Masia (9 mili­ons) i en les millo­res del Palau i l’estadi (4 mili­ons)”, va defen­sar Boix, que va indi­car que “és pos­si­ble” que al juny hi hagi menys bene­fici del pre­vist –no s’arribi als 405 mili­ons d’ingres­sos pres­su­pos­tats–, tot i que serà supe­rior als 22 mili­ons de l’any pas­sat.

Pel que fa al deute net acu­mu­lat del club, se situa a hores d’ara entre 250 i 260 mili­ons, quan­ti­tat que Oli­ver va adme­tre que havia aug­men­tat durant aquest semes­tre a causa de les inver­si­ons fetes en juga­dors. El juny pas­sat es va pro­ce­dir a una rees­truc­tu­ració del deute a través d’un crèdit sin­di­cat, de 120 mili­ons, part dels quals van aju­dar a fer front a actes fis­cals ante­ri­ors a la gestió de l’actual junta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.