Els tonyinaires i la seva pervivència

A les pro­tes­tes dels page­sos cata­lans, que aquest cap de set­mana es faran evi­dents en una gran mani­fes­tació a Bar­ce­lona, cal afe­gir-hi també un altre sec­tor, el dels tonyi­nai­res cata­lans, que veuen amenaçat el seu futur per la pro­hi­bició euro­pea de comer­ci­a­lit­zar inter­na­ci­o­nal­ment aquest peix. Aquesta set­mana els pes­ca­dors s'han hagut de mobi­lit­zar en vista del perill de per­dre la quota pes­quera, que es con­cen­tra sobre­tot a la zona de l'Amet­lla de Mar, per cedir-la als pes­ca­dors d'Anda­lu­sia, afec­tats ja per reta­lla­des de cap­tura. Si bé les mobi­lit­za­ci­ons han donat el seu fruit i els tonyi­nai­res cata­lans tenen garan­tida, com a mínim durant un any, la quota pes­quera, el com­promís no es pot cele­brar com una victòria, sobre­tot si es té en compte que un 90% de la pro­ducció de tonyina cata­lana es dedica a l'expor­tació. La decisió està ara en mans d'Europa, i l'Estat espa­nyol haurà de fer alguna cosa més que mos­trar-se con­trari a una mesura que ful­mi­narà el sec­tor i els llocs de tre­ball que se'n deri­ven. Garan­tir la pre­ser­vació de la tonyina roja pot­ser reque­reix alguna res­tricció, però en cap cas una pro­hi­bició tan dràstica, que el que segur que no garan­teix és la pre­ser­vació del sec­tor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.