Opinió

LA GALERIA

Catskills a la cuina

La participació en els Catskills a l’escola d’hostaleria, és una gran oportunitat per als estudiants per demostrar la seva vàlua

He tin­gut l’opor­tu­ni­tat de par­ti­ci­par, com a obser­va­dor, en l’edició de Catskills 2018 a l’Escola d’Hos­ta­le­ria de Girona, en la sessió que es va cele­brar dimarts pas­sat. Catskills és un cam­pi­o­nat de for­mació pro­fes­si­o­nal, que per­met mos­trar les habi­li­tats i les com­petències pro­fes­si­o­nals dels alum­nes que hi par­ti­ci­pen i que té com a fina­li­tat impul­sar, pro­moure i pres­ti­giar la for­mació pro­fes­si­o­nal i alhora crear xar­xes de col·labo­ració entre els cen­tres i el pro­fes­so­rat par­ti­ci­pants i les empre­ses del sec­tor.

A les pro­ves a les quals vaig tenir l’opor­tu­ni­tat d’assis­tir hi havia dife­rents equips inte­grats per cui­ners que tre­ba­lla­ven un menú amb pas­tis­se­ria inclosa i cam­brers que expli­ca­ven, pre­sen­ta­ven i ser­vien els pro­duc­tes, d’una manera molt pro­fes­si­o­nal, tot sota el con­trol i la vigilància d’un tri­bu­nal d’experts en el món de la res­tau­ració i la gas­tro­no­mia que pun­tu­a­ven els equips. Els con­cur­sants són joves que pro­ve­nen de totes les esco­les d’hos­ta­le­ria de Cata­lu­nya i que enguany han coin­ci­dit a la seu de l’escola giro­nina. El nivell és l’alt, tant pel tre­ball, ela­bo­ració i pre­sen­tació dels plats per part dels cui­ners i pas­tis­sers, com per la feina impe­ca­ble dels cam­brers que ser­vei­xen a la sala i la pre­pa­ració que fan de les begu­des i com­bi­nats. La par­ti­ci­pació en els Catskills de les esco­les d’hos­ta­le­ria, és una gran opor­tu­ni­tat per als estu­di­ants per demos­trar la seva vàlua en el camp de la res­tau­ració. Un pri­mer pas per afron­tar els rep­tes en un món com­pe­ti­tiu quan aca­bin els seus estu­dis i es posin davant dels fogons o hagin de ges­ti­o­nar la sala d’un res­tau­rant. Som un país amb un nivell de res­tau­ració molt impor­tant tant per la quan­ti­tat de locals com per la qua­li­tat dels seus pro­fes­si­o­nals, reco­ne­guts arreu del món i que s’han situat en el top mun­dial. Una rea­li­tat que només es pot enten­dre perquè al dar­rere hi ha hagut un bon mes­tratge. Després d’anys d’esforços i un tre­ball molt dur, la for­mació pro­fes­si­o­nal a casa nos­tra s’ha anat pres­ti­gi­ant, espe­ci­al­ment en el món de l’hos­ta­le­ria i la res­tau­ració. I en això Vicenç Andreu Sancho, qui va ser l’ànima de l’Escola d’Hos­ta­le­ria de Girona i mes­tre de cui­ners com Joan Roca, hi ha tin­gut molt a veure. El senyor Andreu, com se’l coneix arreu, no fa de jurat, però la seva presència a la sala imposa a qual­se­vol jove que es vol dedi­car al món de la res­tau­ració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia