Tribuna
Jo soc de llengua amb tàperes
Aquest estiu m’han explicat que el tombet, un plat típic de la gastronomia mallorquina, ha entrat en crisi. No és que no agradi, és que diuen que la gent jove no el vol cuinar perquè demana temps i no es pot incloure en la llista de healthy food que controla tot allò que arriba a la taula. Els ingredients són ben naturals: patates, pebrots, albergínies i tomàquets. Tots, productes de temporada que, ben cuinats, tenen el poder de transportar-te en el temps, com la magdalena de Proust o la ratatouille d’Ego a la pel·lícula de Pixar. És una llàstima que la gent deixi de cuinar aquestes meravelles que les nostres àvies van deixar escrites en aquelles llibretes esgrogueïdes i plenes de taques, que són autèntiques joies, no només de la gastronomia, sinó del llegat de generacions que marquen la nostra veritable identitat.
Ningú no ens pot dir d’on som
Vivim un moment
Precisament, avui
De la mateixa manera
Sota el lema