Articles

Conversa contra el cara a cara

Men­tre els mit­jans i els par­tits con­ver­tim en notícia la nego­ci­ació de des­pat­xos per un cara a cara que difícil­ment es farà, com tam­poc no es va fer el duel tele­vi­siu qua­tre anys enrere, els inter­nau­tes han deci­dit des­mar­car-se amb una ini­ci­a­tiva bri­llant. Ali­ens a l'endogàmia de polítics i peri­o­dis­tes, els superu­su­a­ris d'inter­net han mun­tat per dilluns la pri­mera twit­ter­vista del món amb els can­di­dats –amb els sis– a les elec­ci­ons al Par­la­ment.

La ini­ci­a­tiva de l'asso­ci­ació Stic.​cat, pro­mo­tora dels pre­mis Blocs Cata­lu­nya, farà pos­si­ble que els ciu­ta­dans pre­gun­tin direc­ta­ment al can­di­dat que vul­guin amb mis­sat­ges de mòbil o de web de com a màxim 140 caràcters. Entre les 7 i les 8 del ves­pre de dilluns, els pre­si­den­ci­a­bles, des de les seus dels par­tits, res­pon­dran als inter­nau­tes.

Con­tacte directe, espon­taneïtat i fres­cor. Tot al con­trari que aquest culebró entre els dos par­tits que es dis­cu­tei­xen pel for­mat dels cara a cara i, fins i tot, per la llen­gua.

A Twit­ter la gent pre­gun­tarà el que vul­gui en la llen­gua que vul­gui, a par­tir del por­tal creat per a tal ocasió a www.​twi​tter​isti​c.​cat. Seria interes­sant que aque­lla tarda obris­sin les seus dels par­tits perquè els mit­jans puguin com­pro­var qui res­pon. Si ho fa el can­di­dat o algú per boca seva. La twit­ter­vista i la polèmica pel cara a cara demos­tra el divorci entre una soci­e­tat que fa xarxa i uns apa­rells i mit­jans amb xip antic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.