Opinió

Mirades

Un viatge nostàlgic a La Farinera

Aquesta tarda una taula rodona recordarà la vinculació emocional d’El Punt amb la seva seu durant quinze anys

Serà aquesta tarda, dins la jornada Connecta’t al GironaHub, la jornada anual de portes obertes d’aquest projecte empresarial de gestió de comunitats professionals, culturals i creatives que es defineix com a motor de promoció del talent local i centre de l’activitat innovadora i creativa a Girona. De fet, al marge de les activitats del matí més relacionades amb les empreses i els emprenedors que hi treballen i del vermut musical que a les dotze oferira el Dj Bouette, a les quatre de la tarda, i en una activitat oberta al públic per a la qual només es demana inscripció a www.girona-hub.com, hi haurà un acte ben lligat a aquest diari, que va ser qui va inaugurar la nova vida de La Farinera l’any 2000, seu d’aquest rotatiu fins al 2015. L’organització proposa una jornada per recordar aquells quinze anys d’efervescència periodística al qual es passarà revista amb un viatge empresarial i nostàlgic pel cor de La Farinera. Es tracta d’una taula rodona a partir de les quatre de la tarda: De fàbrica de farina a fàbrica de notícies: La Farinera i El Punt, del 2000 al 2015. Hi participaran Jordi Bosch Roura, antic gerent i membre del consell d’administració, Joan Vall Clara, editor i director d’El Punt Avui, i Xevi Xirgo, president del CAC i antic director del diari. S’hi convida tots els treballadors que en van formar part i que estan vinculats emocionalment a La Farinera, ara seu del GironaHub.

Va ser una època rellevant del periodisme gironí. Joan Bosch i Roura va comprar La Farinera Teixidor i va decidir instal·lar-hi la seu d’El Punt. Després d’anys d’obres, el diari va estrenar la seva nova seu. El primer diari que s’hi va fer va ser el del 19 de març del 2000. El divendres 17 es va tancar l’edició a la seu de Figuerola, i aquella va ser una nit de trasllats. El dissabte ja es va treballar a La Farinera, i n’estàvem orgullosos. Una seu de 5.500 metres quadrats, totalment remodelada per Arcadi Pla però conservant l’essència de Rafael Masó, el genial arquitecte gironí.

Va ser un luxe que va durar quinze anys. Després el diari, ja a mans de Joaquim Vidal, va deixar La Farinera per anar a un local prop de la Devesa. Avui serà una oportunitat per recordar els grans moments que hi vam viure, com a diari i com a persones que formàvem una gran família. Va marcar una etapa del periodisme gironí. Hi vam arribar en moments d’esplendor i hi vam viure la crisi del 2008, que per a alguns encara dura. Després de la taula rodona, hi haurà un recorregut guiat per les instal·lacions, que havien estat un dia fàbrica de farina, van passar a ser fàbrica de notícies i ara són una fàbrica d’idees. I d’idees en parlarà a les set Genís Roca, gironí expert en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital, que exposarà com pensar en gran, el que es mou a casa nostra, el talent i com exportar el model d’èxit que ja tenen moltes empreses gironines, d’Hipra a El Celler de Can Roca, al món. De fet s’ha constituït, presidida per Jordi Bellvehí, la Fundació La Farinera, un punt de trobada per a la reflexió, l’acció i el creixement. Nascuda per ajudar els emprenedors a transformar les seves idees en empreses sostenibles i viables. D’això en parlarem en unes altres Mirades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia