Successos

Policial

Cada lladre al seu corral

Els Mossos d'Esquadra i policies locals posen en marxa el dispositiu Grèvol, destinat sobretot a prevenir els robatoris als establiments comercials, empreses i a la via pública amb motiu de la campanya de Nadal

Hi ha èpoques de l'any en què l'acti­vi­tat econòmica i social reque­rei­xen un reforç de la segu­re­tat i la vigilància. És el cas de les fes­tes de Nadal, que és quan els Mos­sos d'Esqua­dra i els poli­cies locals posen en marxa un dis­po­si­tiu esta­ci­o­nal de segu­re­tat ano­me­nat Grèvol. L'objec­tiu és donar res­pos­tes efi­ci­ents en l'àmbit econòmic, de con­vivència, en mobi­li­tat i en la via pública a tot el ter­ri­tori gironí. Aquest any, el Grèvol es va posar en marxa el 2 de novem­bre i s'aca­barà el 15 de gener. Durant els dos mesos i mig que dura, també s'esta­bleix un període infor­ma­tiu i d'un període de patru­llatge diri­git. Segons la ser­gent Est­her For­nas, cap de segu­re­tat ciu­ta­dana de l'àrea bàsica poli­cial dels Mos­sos d'Esqua­dra de la Selva Inte­rior, l'objec­tiu és pre­ve­nir i reduir la delinqüència que opera en aques­tes dates nada­len­ques. Així mateix, es vol garan­tir la segu­re­tat i mobi­li­tat en la xarxa viària de les comar­ques giro­ni­nes, i el desen­vo­lu­pa­ment nor­mal de les acti­vi­tats i esde­ve­ni­ments d'aquests període. En aquest sen­tit, el cap de la poli­cia local d'Anglès, el ser­gent Joan Antoni Bohor­quez, recorda i adver­teix que molts lla­dres apro­fi­ten que la gent surt al car­rer, per exem­ple durant les caval­ca­des de Reis, per entrar a les cases o apro­fi­tant l'aglo­me­ració de ciu­ta­dans per come­tre furts de car­te­res, bos­ses de mà, objec­tes de valor o telèfons mòbils. En la mateixa línia, els delinqüents tenen en compte que les empre­ses i els comerços han aug­men­tat la pro­ducció i tenen més estoc, i per això en els cos­sos poli­ci­als posen espe­cial èmfasi en el reforç de la vigilància i con­trol als hora­ris de tan­ca­ment de les empre­ses i els comerços. Per evi­tar ris­cos i acon­se­guir l'efec­ti­vi­tat, la poli­cia sol·licita que els comer­ci­ants i ciu­ta­dans avi­sin si noten cap acti­vi­tat sos­pi­tosa. Per tant, es reco­mana que quan es facin com­pres sem­pre es com­pro­vin les tar­ges de crèdit amb el DNI, així com els bit­llets. En el cas que s'acabi sent víctima d'un roba­tori, “no ens hi hem d'enfron­tar, sinó pren­dre nota de qual­se­vol detall que pugui aju­dar la poli­cia a dete­nir al lla­dre, com és el cas d'una matrícula”, asse­nyala la ser­gent For­nas. En aquest sen­tit, Bohor­quez remarca que la crisi ha pro­vo­cat que, cada cop més, els lla­dres es dedi­quen a endur-se qual­se­vol objecte de les cases i els comerços, per poc valor que tin­guin. “És pura sub­sistència, o per men­jar o per reven­dre-ho”, asse­gura el cap de la poli­cia d'Anglès.

El dis­po­si­tiu poli­cial Grèvol no només té l'objec­tiu de la vigilància en la segu­re­tat en les zones comer­ci­als sinó també en la mobi­li­tat dels vehi­cles, que en l'època nada­lenca aug­menta subs­tan­ci­al­ment. Així doncs, els Mos­sos d'Esqua­dra, con­jun­ta­ment amb les poli­cies locals, també efec­tuen con­trols de velo­ci­tat, d'alco­holèmia i dro­gues, i segu­re­tat viària, espe­ci­al­ment en zones d'oci noc­turn i vies prin­ci­pals i pro­blemàtiques, i en la sor­tida o entrada dels muni­ci­pis.

Un cop s'acabi el dis­po­si­tiu poli­cial Grèvol, es farà una memòria i una estadística que ser­virà per deter­mi­nar els punts forts i els punts febles que deter­mi­na­ran els objec­tius de les futu­res actu­a­ci­ons. “No exis­teix la delinqüència zero, però nosal­tres tre­ba­llem perquè sigui la mínima pos­si­ble”, con­clou la ser­gent For­nas.

Seguretat a les carreteres
Amb el dispositiu també es vol garantir la seguretat i mobilitat en la xarxa viària de les comarques gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.