LES BORGES BLANQUES (Garrigues)

Fira de l'Oli i Fira de les Garrigues

Verges i saludables

5.500 metres qua­drats d'expo­sició amb més de 120 expo­si­tors, 40 coo­pe­ra­ti­ves i molins pro­duc­tors d'oli ver­ges d'oliva arbe­quina i l'espera de més de 60.000 visi­tants. Aques­tes són les xifres de la 13 edició del Saló de l'Oli Verge Extra i la 47a Fira de les Gar­ri­gues, que con­ver­teix per un cap de set­mana les Bor­ges Blan­ques en capi­tal de l'oli verge de Cata­lu­nya. Sota el lema Oli d'oliva i salut, enguany la fira, que inau­gura avui la con­se­llera de Salut Marina Geli, vol rei­vin­di­car la importància que té l'oli d'oliva en la dieta medi­terrània per fomen­tar hàbits de vida salu­da­bles. D'aquesta edició també des­taca l'ager­ma­na­ment de l'oli verge amb la Vede­lla dels Piri­neus Cata­lans (IGP), que inclourà degus­ta­ci­ons d'aquesta carn de vede­lla bru­neta cri­ada al Piri­neu.

Una mos­tra de pro­duc­tes ali­men­ta­ris de la comarca, la 2a Mos­tra de la Pedra, Tallers del Tast i altres sec­tors d'expo­sició com les noves tec­no­lo­gies del reg, vehi­cles, maquinària i l'oli apli­cat a la bellesa, com­ple­ten la part expo­si­tiva del saló, que ofe­reix també acti­vi­tats fes­ti­ves de tot tipus, d'entre les quals des­taca la Cursa de l'Oli, amb uns 700 cor­re­dors, la des­fi­lada de car­ros­ses de Sant Antoni, con­certs i tea­tre.

Del 29 al 31 de gener. Al pavelló firal de la localitat. De 10.00 a 20.00 h (inauguració divendres a les 17.00 h). Entrada gratuïta. 973 142 805.

La part més professional del saló

J.PEÑA

Un any més, el saló aposta pel Fòrum professional, on destacats experts abordaran enguany temàtiques tan variades com la comercialització de l'oli verge, la producció agrària ecològica en l'olivera o la presentació dels darrers avenços en l'estudi de l'oli d'oliva verge per un equip d'investigació agroalimentària de la UdL. En la jornada de comercialització es presentaran tot un seguit d'estratègies i casos reals d'èxit per impulsar l'exportació i millorar la comercialització al detall de l'oli envasat, que assoleix un 40% davant de la venda a l'engròs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.