‘NYT’ ho aposta tot per les eines d’IA interna
El ‘The New York Times’ impulsa Echo, un assistent intern d’IA per optimitzar la redacció, el SEO i els processos digitals
El diari The New York Times ha anunciat una inversió important en tecnologies d’IA per potenciar la seva redacció i els departaments digitals. Amb la creació d’Echo, un assistent d’IA desenvolupat internament, pretén millorar la generació de titulars SEO, resums i altres processos de suport a la creació de contingut. Amb aquesta iniciativa es vol agilitzar la investigació, la redacció i la revisió d’informació, tot mantenint la rigorositat periodística que caracteritza el Times.
La nova eina s’integra amb altres programes d’IA aprovats, com GitHub Copilot per a la programació i Vertex AI de Google per al desenvolupament de productes. A més, el Times ha desplegat un conjunt formatiu amb vídeos i documents que orienten l’ús responsable de la tecnologia. Els treballadors han rebut instruccions clares: Echo pot ser emprat per generar suggeriments, esbossos i anàlisis, però està prohibit per redactar articles complets o incorporar materials amb drets d’autor sense autorització.
Els responsables del projecte asseguren que la tecnologia no és una solució màgica, sinó una eina complementària per potenciar la creativitat i l’exactitud en la transmissió de notícies. A més, l’aposta obrirà noves vies d’accessibilitat, com articles en veu digital i traduccions automàtiques, per arribar a un públic més ampli.
D’altra banda, el diari britànic The Guardian ha signat aquesta setmana un acord amb OpenAI perquè els usuaris de ChatGPT accedeixin de forma prioritària a les seves notícies, ampliant l’abast global del seu periodisme. Aquesta integració permetrà als usuaris de la plataforma accedir a contingut editorial amb enllaços i referències directes als articles originals, una iniciativa pionera que destaca el valor del periodisme de qualitat i l’ús responsable de la IA. Així, The Guardian augmentarà l’abast del seu periodisme a un públic global gràcies al seu acord amb OpenAI, que s’ha de considerar dins de la seva estratègia d’ús de la IA amb supervisió humana, per assegurar que la tasca periodística mantingui la seva integritat.
Finalment, un ampli grup de mitjans i organitzacions periodístiques, pertanyents a News/Media Alliance, ha presentat una demanda contra Cohere, una empresa d’IA valorada en més de 5.000 milions de dòlars, per infracció de drets d’autor i marques registrades.