Societat

Fórmula guanyadora

El vuitè cicle de Música a les Vinyes de Subirats bat rècords d'assistència. Dissabte vinent també s'hi espera molta afluència

En el món del vi, un dels aspec­tes més relle­vants és el del mari­datge, tro­bar la com­bi­nació encer­tada entre un plat i un vi con­crets. I aquesta tem­po­rada s'ha con­fir­mat que els mari­dat­ges poden anar més enllà i que la com­bi­nació entre música i vi és una fórmula gua­nya­dora. La ter­cera edició del Vijazz de Vila­franca del Penedès s'ha con­so­li­dat com una de les prin­ci­pals fes­tes del vi català, amb més afluència de públic i d'expo­si­tors. També l'empor­danès fes­ti­val Sons del Món ha reser­vat un espai pri­vi­le­giat al vi, amb la pro­gra­mació de sis con­certs a Vila­ber­tran i Roses en què, sota el nom de Vi & Music, el som­me­lier Roger Viusà ha selec­ci­o­nat dife­rents vins per com­bi­nar amb la música d'artis­tes com Albert Pla o Quico el Célio, el Noi i el Mut de Fer­re­ries, entre d'altres. Seguint aquesta fórmula exi­tosa, dis­sabte al ves­pre es va cele­brar el pri­mer acte del vuitè cicle de Música a les Vinyes de Subi­rats, en què també s'han batut rècords d'assistència, i dis­sabte que ve, 24 de juliol, encara s'espera més ins­crits per a l'actu­ació de Maria del Mar Bonet i el pia­nista Manel Camp, que faran un recor­re­gut pels estàndards de jazz i diver­sos autors cata­lans. Segons Daniel García Peris, res­pon­sa­ble del Patro­nat de Turisme de Subi­rats, que orga­nitza aquest acte, cadas­cuna d'aques­tes acti­vi­tats té la seva per­so­na­li­tat, i men­tre que el Vijazz és una festa mul­ti­tu­dinària, el cicle Música a les Vinyes és més íntim i ade­quat al marc on se cele­bra: el recinte medi­e­val del Palau dels Gra­lla, al nucli de població de Torre-ramona de Subi­rats. En aquest pri­mer acte, al qual van assis­tir unes tres-cen­tes per­so­nes, hi van actuar la can­tant Anita War­dell en diàleg a tres ban­des amb el pia­nista de jazz Ignasi Ter­raza i el trom­pe­tista Damon Brown. El con­cert va començar a les deu del ves­pre i va durar uns noranta minuts. Un cop aca­bat, es van tas­tar els caves dels ela­bo­ra­dors de Subi­rats i va que­dar clar que la gent s'hi tro­bava a gust, perquè a les dues encara hi havia rot­lla­nes de gent con­ver­sant amb copes de cava a la mà. Enguany, a més, s'ha afe­git un nou ingre­di­ent a aquest mari­datge: el préssec d'Ordal, que es con­rea gai­rebé exclu­si­va­ment a Subi­rats. Coin­ci­dint amb la quarta tem­po­rada gas­tronòmica dedi­cada a aquesta fruita, en què cada cap de set­mana es fa un mer­cat a la plaça Subi­rats de Sant Pau d'Ordal i una vin­tena de res­tau­rants de la zona ofe­rei­xen dife­rents menús ela­bo­rats amb préssec, també a Torre-ramona se'n va ser­vir, fins i tot tros­se­jat i din­tre les copes de cava. L'opinió tant dels assis­tents com dels ela­bo­ra­dors és que és una com­bi­nació fresca i molt encer­tada. I encara més en una nit càlida d'estiu sota el cel de Subi­rats.

Qualitat, identitat i preu

Castellroig Brut Nature Reserva 2007. DO Cava. PVP aprox. 10 €. Etiquetat en català. Tel. 938 911 927

Amb l'autorització de les varietats foranes chardonnay i pinot noir, el cava corre el risc de patir el procés de pèrdua de tipicitat que han sofert els vins penedesencs. Afortunadament, alguns cavistes estan aplicant les mateixes mesures per potenciar les varietats locals que s'estan aplicant per als vins amb DO Penedès. Com en el cas d'aquest Castellroig Brut Nature Reserva 2007, fet amb xarel·lo (60%), macabeu (25%) i la resta, parellada. Amb aquest cupatge i una criança en ampolla de més de 24 mesos s'aconsegueix un cava clàssic de color daurat d'intensitat mitjana, però amb un lleu reflex verdós. Al nas, com en tots els escumosos, el gas ens impedeix afinar molt, però ja apareixen els deixos torrats i de pastisseria dels caves de qualitat amb una criança relativament llarga. A la boca en podem apreciar tots els matisos: estructura ferma i molt fresca (el reflex verdós que vèiem al color), un punt d'amargor, bombolla perfectament integrada i molt fina i una sequedat. Un cava molt seriós i amb un preu raonable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia