GARRIGUELLA (Alt Empordà)

Postres de l'Empordà

Amb una tra­di­ci­o­nal i des­ta­cada agri­cul­tura dedi­cada a la vinya, la població pre­senta la dot­zena edició d'aquesta fira dolça tan espe­rada, que inau­gura diven­dres el dele­gat dels Ser­veis Ter­ri­to­ri­als d'Agri­cul­tura, Ali­men­tació i Acció Rural a Girona, Josep Guix. La mos­tra ofe­reix una vui­tan­tena de para­des d'arte­sa­nia, bru­nyols i gar­natxa que es com­ple­menta amb tot tipus d'acti­vi­tats.

Tot i que la nove­tat d'aquest any és un con­curs de bru­nyols –es pre­miarà el més inno­va­dor–, un dels actes més atrac­tius i diver­tits de la mos­tra és el con­curs d'estils de beure amb porró, on el que es valora, sobre­tot, és l'estil: no la quan­ti­tat de líquid inge­rit, sinó qui beu d'una manera més ori­gi­nal. Les degus­ta­ci­ons de bunyols són, lògica­ment, també molt popu­lars. En cada edició, se'n solen pas­tar uns set-cents cin­quanta qui­los, que en xifres repre­senta uns 37.500 bru­nyols. A la tarda hi haurà sar­da­nes amb la cobla Vila de la Jon­quera.

J. PEÑA

10 i 11 d'abril. Fira: dissabte de 9.00 h a 21.00 h. Carrer Gran. 972 53 00 93.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.