Infraestructures i serveis

Estalvi reaprofitant les aigües grises

L’hotel Samba de Llo­ret de Mar ha reu­ti­lit­zat 8,6 mili­ons de litres anu­als de mit­jana des que l’any 1997 va començar a reco­llir les aigües gri­ses de piques, dut­xes i banye­res de les més de 400 habi­ta­ci­ons. És apro­xi­ma­da­ment un estalvi de 3,4 pis­ci­nes olímpi­ques a l’any. L’hotel recull i tracta les aigües gri­ses fins a emma­gat­ze­mar-les en un dipòsit i poste­ri­or­ment les retorna a la xarxa pròpia per omplir les cis­ter­nes dels vàters. El 1998 ja va reu­ti­lit­zar 372.000 litres amb aquest sis­tema i durant la pri­mera dècada del segle XXI ja en va arri­bar a reco­llir més de 10 mili­ons durant diver­sos exer­ci­cis, fins a arri­bar a un pic de més de 14 mili­ons l’any 2009. El 1997 el con­sum mitjà d’aigua per estada a l’hotel era de 372 litres, un volum que s’ha anat reduint pro­gres­si­va­ment fins a arri­bar a un con­sum mitjà per sota dels 100 litres el tri­enni 2011-2013. Glo­bal­ment, l’hotel ha estal­viat 260 mili­ons de litres durant aquests 25 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia