Societat

La pastisseria Pujol de Bescanó tanca després de 54 anys

La Pas­tis­se­ria Pujol del car­rer Major de Bes­canó tanca avui les por­tes després de 54 anys. Més de cinc dècades ser­vint pro­duc­tes dolços als cli­ents, amb un símbol que els ha fet trans­cen­dir, els pujo­lets, uns cucu­rut­xos far­cits de nata, crema, trufa, cafè o maduixa, molt popu­lars entre els cli­ents. El matri­moni for­mat per Josepa Pujol i Pep Rosell han deci­dit que avui seria l’últim dia perquè es jubi­len. No comp­ten amb relleu gene­ra­ci­o­nal i ho han vol­gut fer així. Fins aquí i cap dia més.

“Està sent un dia molt emo­tiu. La gent ens dona les gràcies per haver estat al seu ser­vei tots aquests anys enlloc de donar-los nosal­tres a ells per venir a com­prar”, expli­cava en Pep Ros­sell a pri­mera hora de la tarda. Diu que el matí ha estat molt intens: “La gent recorda el pastís de casa­ment, quan venia a com­prar de petit amb els pares i reviu moments ale­gres i feliços de la vida”. De tota manera, no ha estat un diu­menge com qual­se­vol altre: “La gent s’emo­ci­ona, fins i tot hi ha qui se’ns ha posat a plo­rar”.

En Pep fa 65 anys dimarts. “No hi ha relleu. Tot té un prin­cipi i un final. No hi ha més”. I dimarts, com serà? “Serà un dia com un altre. La meva dona està molt can­sada i per­ju­di­cada física­ment de tants anys de tre­ba­llar. Això ens hi ha aca­bat de fer deci­dir.”

La jubi­lació els porta a abai­xar la per­si­ana. Diu que no els sap greu: “Son moments. Ara toca aquest moment i toca aquesta etapa. La intel·ligència és capa­ci­tat d’adap­tació, per tant, ens hi adap­ta­rem ràpida­ment”.

El seu pro­ducte estre­lla són els pujo­lets. Per ells, però, són cucu­rut­xos. “Això de pujo­lets és un nom que ha posat la cli­en­tela. Entre nosal­tres encara diem que han encar­re­gat cucu­rut­xos”.

Totes les pro­fes­si­ons es trans­for­men amb els anys. El futur de la pas­tis­se­ria arte­sana no és gaire engres­ca­dor: “Fa uns anys a les comar­ques giro­ni­nes hi havia 230 pas­tis­se­ries i ara en que­den 70. Ja està tot dit.” Espe­rança que algú els agafi el relleu, poca. “Ens van tru­car de l’escola de pas­tis­se­ria si volíem gent en pràcti­ques i els vam dir ‘no només en pràcti­ques. Els ofe­rim una pas­tis­se­ria que fun­ci­ona’ Ningú s’hi ha interes­sat”.

La pas­tis­se­ria Pujol va néixer el 1970 de la mà de Lluís Pujol, el pare de la Josepa. Quan es va jubi­lar va ser en Pep, que era pro­fes­sor qui va apren­dre pas­tis­se­ria i se’n van cui­dar. La Josepa que tenia una per­ru­que­ria s’hi va afe­gir un temps després i con­jun­ta­ment van impul­sar el negoci que ara tanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia