HABITATGE
Entesa entre l’Incasòl i l’Ajuntament de Gavà per fer-hi 417 pisos socials
La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque ha signat, com a presidenta del Consell d’Administració de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), un protocol per a la cessió del dret de superfície de terrenys municipals del sector del Pla de Ponent de Gavà. D’aquesta manera, l’ens adscrit a la Generalitat podrà promoure la futura construcció i explotació de 417 habitatges protegits al municipi. L’acte de signatura s’ha fet de la mà de l’alcaldessa de la ciutat, Gemma Badia.
Paneque ha explicat que “davant d’aquest repte som molt conscients que hem d’actuar de la mà dels ajuntaments. I vull agrair el compromís de Gavà amb les polítiques d’habitatge del Govern per començar a treballar per fer realitat aquests 400 nous habitatges, 400 nous projectes de vida que contribuiran a continuar fent Gavà”. Ha afegit que “generar tants habitatges protegits és un repte colossal i continuem treballant i explorant totes les vies amb la col·laboració dels ajuntaments per escurçar també el dèficit de lloguer assequible”.
“El protocol signat avui amb l’alcaldessa de Gavà és un exemple més de la bona entesa entre administracions en l’àmbit de l’habitatge”, ha assenyalat la consellera Paneque acompanyada del secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Víctor Puga, i el director d’Habitatge i Edificació de l’Incasòl, Jordi Salvat.
Visita a les instal·lacions de la Fundació CRAM
La consellera Sílvia Paneque també ha visitat avui les instal·lacions de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), al Prat de Llobregat, per conèixer de prop la seva tasca. Durant la visita, la consellera ha remarcat, més enllà del vessant científic de la Fundació, la seva tasca divulgativa i de conscienciació ambiental amb iniciatives com ara el projecte “Pescadors a la mar” que promou la col·laboració del sector pesquer, quan es produeixen captures accidentals d’espècies protegides, o la feina que fan amb escolars i centres educatius.
La Fundació CRAM és una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l’habiten. La Fundació, per encàrrec del Departament, realitza els rescats de fauna marina protegida al llarg de la costa catalana. L’any passat es van registrar 105 atencions i durant aquest primer trimestre del 2025 se n’han produït 69. Així mateix, el Departament i l’organització col·laboren en altres iniciatives com ara l’organització durant l’estiu del dispositiu de protecció i seguiment de la temporada de nidificació de la tortuga careta.