Societat

gastronomia

Les novetats de La Grava

La Grava, del Morell, és un del res­tau­rants més interes­sants i reco­ma­na­bles de les comar­ques tar­ra­go­ni­nes; sem­pre ens sorprèn gra­ta­ment amb nove­tats gas­tronòmiques, fruit de la inqui­e­tud i entu­si­asme dels seus pro­pi­e­ta­ris, la família Ribal. Ger­son, a la cuina, i Noemí, a la sala, han pre­pa­rat per a aquest 2011 una sèrie de menús que estan més que bé. Cal des­ta­car el menú dels diu­men­ges, en què per un preu molt asse­qui­ble es pot degus­tar un con­junt de plats tra­di­ci­o­nals cata­lans molt ben ela­bo­rats, que periòdica­ment van vari­ant.

Actu­al­ment, per 28 euros, IVA inclòs, el menú domi­ni­cal ofe­reix un entrant –a esco­llir entre cane­lons de l'àvia Maria far­cits i gra­ti­nats, escu­de­lla de pagès (brou amb galets i carn d'olla) i esca­rola amb bacallà, romesco i esca­li­vada–, un plat prin­ci­pal –pae­lla de mar i mun­ta­nya, bacallà gra­ti­nat amb alli­oli i pinyons i fri­candó de vede­lla amb bolets–, postres –crema cre­mada amb melin­dros i sor­bet de man­da­rina, pastís d'ave­lla­nes amb gelat i cremós de xoco­lata blanca, lli­mona i gelat de torró– aigua, pa i cafè.

Diària­ment, La Grava també ofe­reix un menú tra­di­ci­o­nal, per 20 euros, que cada dia varia. Entre els pri­mers tro­bem cane­lons gra­ti­nats, trin­xat de patata amb ou i boti­farra, esquei­xada de bacallà amb pata­tes i romesco…; entre els segons, salmó amb salsa de cava i pinyons, arròs negre amb cala­mars i alli­oli, rodó de xai gui­sat amb bolets, pollas­tre a l'allet amb pata­tes, sípia amb pata­tes i alli­oli…; i a l'hora de les postres, bra­cet de trufa cuita, taron­ges amb fruits secs, iogurt amb crema de gerds…

També cal dir que La Grava ha posat en marxa La Taca Verda, una botiga de pro­duc­tes ecològics, arte­sans i de pro­xi­mi­tat, que neix com un pro­jecte “local”, després d'un procés de bus­cada reflexió sobre la nos­tra ali­men­tació. La Taca Verda està basada en uns prin­ci­pis que podem resu­mir així: pro­te­gir la nos­tra salut i el medi ambi­ent, impul­sar una nova forma de con­sum faci­li­tant el con­tacte directe amb els pro­duc­tors, page­sos i arte­sans locals, poten­ciar l'eco­no­mia local, social i solidària, i pro­duir agro­e­cològica­ment i con­su­mir local­ment, per evi­tar la pèrdua de la bio­di­ver­si­tat, així com poten­ciar la con­fiança, la trans­parència i la qua­li­tat dels pro­duc­tes.

Per tot això, l'Slow Food ha inclòs La Grava dins de la deno­mi­nació Kilòmetre 0, que acull esta­bli­ments en què els cui­ners volen recu­pe­rar els sabors, les tra­di­ci­ons i la gas­tro­no­mia local, afa­vo­rint el con­sum de pro­duc­tes ter­ri­to­ri­als, incen­ti­vant-ne la venda directa i divul­gant els pro­duc­tes de l'Arca del Gust i Balu­ards de Slow food, asso­ci­ació fun­dada el 1989 per con­tra­res­tar el men­jar ràpid i la vida ràpida i evi­tar la des­a­pa­rició de les tra­di­ci­ons gas­tronòmiques locals. Apun­tem final­ment que La Grava té pro­gra­mats per a tot el pri­mer semes­tre de l'any una mul­ti­tud de cur­sos, tallers, sopars de mari­dat­ges i acti­vi­tats gas­tronòmiques que es tro­ben al seu web.

Adreça:
Pareteta, 6. El Morell (43760)
Telèfon:
977 84 25 55
Horari:
Tanca diumenges nit i dilluns
Web:
www.lagrava.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.