Societat

Usuaris de CRAE valoren amb bona nota la seva estada en els centres

Un informe fet l'any passat per la Fundació Resilis sobre la satisfacció dels nens i joves atesos en els seus centres dóna una puntuació mitjana de notable

La Fundació Resilis va fer el 2010 un informe per mesurar la satisfacció dels seus usuaris a partir d'unes enquestes fetes anònimament a 147 nois i noies atesos en els diversos serveis que gestiona. Les enquestes van donar uns resultats òptims. Als enquestats, se'ls va fer fins a 14 preguntes sobre el tracte rebut pels educadors, la relació amb la resta de companys, el grau de seguretat en el centre, les condicions de les instal·lacions i de la seva habitació i l'atenció a les necessitats mèdiques i formatives, entre d'altres.

En el CRAE Sobrequés del barri de Sant Narcís, la puntuació de mitjana va ser d'un 8,9 i en el CRAE de Salt, d'un 8,6. En el CRAE Pla de la Selva, de Sils, la puntuació mitjana va ser d'un 7,7. Les notes més baixes, que van ser d'un 6, es van registrar en el CRAE de Sils en relació amb el tracte dispensat pels educadors i pel que fa a les condicions de les habitacions del centre. Una de les peticions més repetides pels joves és poder sortir fins més tard i poder anar a dormir a casa dels amics. Tot i aquests bons resultats, Resilis vol promoure els acolliments en famílies alienes mitjançant una política proactiva de recerca a través dels mateixos CRAE de manera que, contràriament a la situació actual, hi hagi més menors en famílies d'acollida que no en els CRAE. En els últims cinc anys, el nombre d'infants acollits en famílies de les comarques gironines ha anat en augment i ha passat dels 45, el 2006, a 75 l'any passat.

“Un reflex de la societat”

Els responsables d'entitats que gestionen CRAE lluiten contra l'etiqueta de conflictius que se sol posar en relació amb aquests serveis i amb els menors que hi viuen que, en més d'una ocasió, els ha suposat un fre a l'hora d'aconseguir l'autorització d'un Ajuntament per a l'obertura d'un equipament d'aquestes característiques. “Els CRAE són un reflex de la societat i, percentualment, hi estan representats els diversos perfils de joves que trobem a la societat”, assegura la gerent de Resilis. Suñer reconeix que s'ha de tenir en compte que la mainada que entra a un CRAE han patit un abandonament o trencament familiar i que la funció principal dels educadors socials és la de rehabilitar-los amb l'ajut, si és necessari, d'especialistes com per exemple psicòlegs. Cada menor és diferent i requereix una atenció personalitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.