Societat

ECONOMIA

L’oli Finques, de la cooperativa L’Olivera, millor oli d’oliva verge extra de Catalunya

L’oli Finques de la cooperativa social l’Olivera, de Vallbona de les Monges, encapçala una llista dels considerats deu millors olis de Catalunya. Les distincions es van entregar ahir a la Fatarella, a la Terra Alta, en la Nit de l’Oli, en què es va celebrar la primera edició dels Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya, una iniciativa del govern per prestigiar els olis catalans de les cinc DOP (denominacions d’origen protegides) del país: Terra Alta, Baix Ebre-Montsià, l’Empordà, Siurana i les Garrigues. Els altres millors olis premiats van ser el Cal Portalé Picual, de Cal Portalé de Claverol; el Mas Curró Extra, de l’Agrícola Mas Curró de Caldes de Montbui; l’Oli Fontclara Arbequina, de Zanotelli, de Fontclara; el Padrí , de Josep Maria Catà Català, que està al Morell, el Mas Curró, altre cop de l’Agrícola Mas Curró; el Janiroc Arbequina, del gran productor Euroaliment, del Rosselló, i Ella l’Adam, d’Az-Azeytun, empresa situada a Batea. També en aquesta llista dels deu millors olis hi ha el Janiroc Koroneiki, d’Euroaliment i Baronia de Cabacés, de la Cooperativa de Cabacés, del Priorat.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, que va presidir la primera Nit de l’Oli , va destacar que l’oli d’oliva verge extra és “un aliment de gran valor” i que li hem de donar “el protagonisme que mereix en gastronomia com un producte principal i essencial en els nostres plats”. “Els nostres olis són la gent al territori, són qualitat i prestigi, són paisatge, tradició i cultura, són origen i proximitat i són salut i benestar”, hi va afegir.

En aquesta cerimònia es van guardonar 83 olis, entre els quals el millor OOVE de grans productors, el millor OOVE de petits productors, olis de producció ecològica, olis monovarietals, olis elaborats en projectes de recuperació de varietats autòctones, millor maridatge, combinació culinària i versatilitat gastronòmica i millor packaging.

El mes de febrer vinent, com a conseqüència dels premis entregats ahir a la nit, es presentarà la Guia dels Millors Olis de Catalunya, una novetat que té com a objectiu posar l’oli a la mateixa altura que el vi i alhora reconèixer la tasca dels productors que l’elaboren amb la màxima qualitat i fomentar que la societat catalana conegui el producte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia