Societat

Reis amb banda sonora

La cavalcada incorpora enguany música, cançons i un guió originals, que han de donar coherència al conjunt i fer participar el públic

És l'espectacle de carrer que congrega més públic i en què participa més gent

La caval­cada de Reis de Bar­ce­lona serà, més que mai, un gran espec­ta­cle. Aquest ves­pre s'estre­na­ran música, cançons i guió ori­gi­nals, que han creat espe­ci­al­ment per a l'ocasió el músic i com­po­si­tor José Manuel Pagán i l'escrip­tor David Cirici. D'aquesta manera, la caval­cada estendrà un relat que farà de fil con­duc­tor.

En la caval­cada par­ti­ci­pa­ran 1.222 per­so­nes, entre artis­tes, com­pa­nyies pro­fes­si­o­nals, coreògrafs, volun­ta­ris i esco­les de dansa de Bar­ce­lona. Per veure pas­sar el seguici reial sen­cer, con­ver­tit en un espec­ta­cle iti­ne­rant, caldrà no moure's del mateix punt durant 50 minuts. A pesar que ha bai­xat un 15% el seu pres­su­post (dels 650.000 euros de l'any ante­rior, als 553.000 d'enguany, apro­xi­ma­da­ment), la caval­cada no veurà alte­rada la seva vis­to­si­tat.

Altres nove­tats d'enguany es tro­ben en la incor­po­ració de diver­ses noves car­ros­ses: el seguici del rei Mel­cior estarà acom­pa­nyat per una com­parsa d'ocells–xan­quers i una car­rossa de L'hora d'anar a dor­mir–; el rei Gas­par incor­po­rarà una com­parsa de micos i una car­rossa de jogui­nes, men­tre que el rei Bal­ta­sar des­fi­larà amb una car­rossa de músics afri­cans –del Sene­gal– i una car­rossa de jogui­nes.

També s'estre­na­ran tres petits cami­ons de cara­mels i jogui­nes ins­pi­rats en l'estètica dels vehi­cles dels països d'ori­gen de cada rei. A més, unes llançado­res de cara­mels –se n'arri­ba­ran a repar­tir 18.000 kg– faci­li­ta­ran que aquests arri­bin a tot arreu.

Els Reis d'Ori­ent arri­ba­ran a les cinc de la tarda al Moll de la Fusta. Una arri­bada per a la qual s'anun­cia alguna mena de sor­presa. L'alcalde Jordi Hereu els rebrà, els entre­garà el pa i la sal com a símbol d'aco­lli­ment i hos­pi­ta­li­tat i la clau que obre totes les por­tes de la ciu­tat. Un cop fets els par­la­ments, cap a dos quarts de set de la tarda, la caval­cada començarà a cami­nar, i seguirà el seu recor­re­gut habi­tual. Està pre­vist que arri­bin a l'avin­guda de la Reina Maria Cris­tina, el punt final, cap a quarts de deu de la nit.

Tenint en compte que la caval­cada de Reis de Bar­ce­lona és el més gran espec­ta­cle de car­rer que té lloc a la ciu­tat, tant per par­ti­ci­pació com per capa­ci­tat de con­gre­gació de públic –mig milió de per­so­nes s'hi donen cita–, TMB torna a reco­ma­nar la uti­lit­zació del metro per des­plaçar-se als diver­sos punts del recor­re­gut de la caval­cada. Per això es reforçarà entre un 10% i un 20% del ser­vei de les línies 1, 2, 3 i 4, les més pro­pe­res a la des­fi­lada de Reis. A més, el metro fun­ci­o­narà fins a les dues de la mati­nada. Tant el trànsit de vehi­cles pri­vats com diver­ses línies d'autobús es veu­ran afec­ta­des pel pas del seguici reial.

800
metres
d'espectacle itinerant, dividit en set grans blocs, forma la cavalcada, en què participen 1.222 persones
5
quilòmetres
de recorregut fa la cavalcada, des de l'avinguda del Marquès de l'Argentera a Montjuïc. En 50 minuts es veu passar tot el seguici
18.000
caramels
llançaran els Reis d'Orient i tot el seguici durant el recorregut, un 70% dels quals seran aptes per a celíacs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.