Societat

SANT CARLES DE LA RÀPITA

Vuit maneres de gaudir

La plataforma Saborea España promocionarà i comercialitzarà els vuit paquets turisticogastronòmics de la Ràpita

La Ràpita vol potenciar la desestacionalització del turisme

Sant Car­les de la Ràpita és l'únic muni­cipi de les Ter­res de l'Ebre que entra a for­mar part de la pla­ta­forma turística emer­gent Sabo­rea España. La ciu­tat del Montsià ja ha pre­sen­tat els vuit paquets turis­tico-gas­tronòmics que l'asso­ci­ació Sabo­rea España s'encar­re­garà de difon­dre a través de dife­rents canals com Muc­ho­vi­aje, por­tal líder en reser­ves de viat­ges. Aquests paquets són l'Àgora dels sabors: degus­tació de mus­clos i ostres al mar, Jardí del mar: pesca amb les teves mans i degusta el mar, Ruta de l'arròs del delta de l'Ebre, Ruta eno­gas­tronòmica de l'Ebre, Ruta oci i conciència, Ruta de l'oli d'oliva, Ruta de tapes: Tas­ta­mar i Ruta del Citro­tu­risme.

Amb aques­tes vuit rutes la Ràpita ha com­plert un dels objec­tius del pla d'acció 2011 de Sabo­rea España, que pre­veia el desen­vo­lu­pa­ment d'experiències i pro­duc­tes turis­ti­co­gas­tronòmiques per a la seva comer­ci­a­lit­zació a través de mit­jans pro­pis i externs. Amb aquesta ini­ci­a­tiva, l'objec­tiu prin­ci­pal que per­se­gueix la Ràpita és poten­ciar la deses­ta­ci­o­na­lit­zació del turisme. Els paquets ja es comer­ci­a­lit­zen des de l'Estació Nàutica.

“Amb Sabo­rea España la Ràpita es pro­mo­ci­o­narà al cos­tat de capi­tals de província com València, Múrcia, Valla­do­lid i San­ti­ago de Com­pos­tel·la i ara han dema­nat d'entrar-hi l'any que ve Bar­ce­lona i Madrid”, afirma Rosa Anglés, regi­dora de Turisme de Sant Car­les de la Ràpita. A més de ven­dre les vuit rutes a través de Muc­ho­vi­aje, por­tal que acaba de tan­car un acord per a la difusió dels paquets amb Sabo­rea, també es farà publi­ci­tat en altres espais web de referència per al sec­tor com Tas­tings­pain.es i 40vi­a­jes.com. La Ràpita també podrà fer arri­bar les seves pro­pos­tes al gran públic a través dels por­tals esta­tals com Renfe.​com. “Encara és molt aviat per saber si aquesta nova via de comu­ni­cació que se li obre al màrque­ting de la Ràpita mar­carà un abans i un després en el turisme, però estem segurs que hi tindrà reper­cus­si­ons molt posi­ti­ves”, asse­nyala Anglés.

“L'encert del sec­tor turístic de la Ràpita és la coo­pe­ració de les ins­ti­tu­ci­ons amb els empre­sa­ris. La relació publi­co­pri­vada ens ha aju­dat a ofe­rir el millor pro­ducte. Aquest tre­ba­llar dia a dia amb ells és el que ens dife­ren­cia de la resta de turisme de les Ter­res de l'Ebre”, afirma Anglés. Amb les vuit rutes que­den pro­gra­ma­des des de la rea­lit­zació de tra­jec­tes marítims per visi­tar la badia dels Alfacs, els vivers de mus­clos i el Parc Natu­ral de la Punta de la Banya fins a la ruta a través dels par­ti­cu­lars i carac­terístics camps d'arròs i el molí on es tre­ba­lla aquest pro­ducte. També es podrà recórrer la par­tida d'Arion d'Ull­de­cona on es con­cen­tren 35 oli­ve­res mil·lenàries monu­men­tals. A més de conèixer la vida pagesa i mari­nera de la Ràpita, també hi ha el paquet de rea­lit­zar una ruta “amb cons­ci­en­cia”, un viatge res­pon­sa­ble, amb alter­na­ti­ves d'oci com ara la nave­gació ecològica a vela, visi­tes a cul­tius natu­rals o la intro­ducció a l'api­cul­tura. Un ampli ven­tall d'acti­vi­tats on els par­ti­ci­pants degus­ta­ran el pro­ducte i la gas­tro­no­mia de la zona i des­co­bri­ran racons únics, per­ta­nyents a la nos­tra cul­tura i història.

La junta rec­tora de Sabo­rea España (Tas­ting Spain) pre­sen­tarà els paquets turístics de Sabo­rea La Ràpita, con­jun­ta­ment amb els de les 19 des­ti­na­ci­ons turis­ti­co­gas­tronòmiques res­tants el mes de setem­bre a Valla­do­lid. Sabo­rea és una asso­ci­ació d'àmbit esta­tal que pretén ela­bo­rar un mapa gas­tronòmic del país.

L'oferta
Les vuit rutes proposen des de trajectes marítims per visitar la badia dels Alfacs, els vivers de musclos i la punta de la Banya, fins a recorreguts pels particulars i característics camps d'arròs i el molí on es treballa aquest producte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.