Societat

El port de la selva

Èxit pels espàrrecs

La IV Fira de l'Espàrrec del Port de la Selva, que va tenir lloc aquest cap de set­mana, va incloure una inno­vació: un tiquet amb què s'ofe­rien cinc vals per poder degus­tar pro­duc­tes espe­ci­als rela­ci­o­nats amb els espàrrecs. La nova pro­posta va tenir èxit, ja que es van fer unes 3.500 degus­ta­ci­ons, que els comer­ci­ants van poder ofe­rir a part dels pro­duc­tes que es venien sense el tiquet.El dis­sabte, a par­tir de les 15h es va donar el tret de sor­tida amb el con­curs de caçar espàrrecs amb sis par­ti­ci­pants, que varen reco­llir entre 1 i 3 Kg. També es va valo­rar l'espàrrec més curiós, un espàrrec amb dos caps que va gua­nyar un premi a la seva cate­go­ria, el nen Nil Noguera.Tot seguit, es va pro­ce­dir a inau­gu­rar l'iti­ne­rari de JV Foix i l'expo­sició Les repre­sen­ta­ci­ons del Cafè de la Marina de J.M de Sagarra home­nat­jant així els dos lle­trats que varen fer llar­gues esta­des al muni­cipi i que els va ins­pi­rar per a la seva obra, recor­dant els seus 25 i 50è ani­ver­sari de la seva mort, res­pec­ti­va­ment. En el Cafè de la Marina, esce­nari on es va por­tar a terme la segona expo­sició, en el moment inau­gu­ral es va por­tar a terme, per part de la com­pa­nyia de tea­tre local ama­teur, La Com­pa­nyia d'en Luard, una lec­tura dra­ma­tit­zada d'uns actes de l'obra de Sagarra. Va aco­llir a molta gent, unes dues-cen­tes per­so­nes que varen gau­dir d'aquest acte i tot seguit, un pica pica de truita d'espàrrec i de boti­farra d'ou amb espàrrecs.​Per aca­bar la jor­nada fes­tiva, els nens i nenes varen poder veure a Pais de Xauxa a la sala del ball, amb l'espec­ta­cle Mer­cat de Pri­ma­vera.El dia pròpia­ment de la fira local de comer­ci­ants, enti­tats i asso­ci­a­ci­ons, el diu­menge, el temps no va acom­pa­nyar amb un sol radi­ant. Més aviat el dia es va man­te­nir tapat de núvols i boira baixa, fins a la tarda, que va entrar la tra­mun­tana i va obli­gar a des­mun­tar algu­nes de les para­des una hora abans de la pre­vista per l'orga­nit­zació. Tot i això l'afluència de gent va ser molt nom­brosa. Totes les acti­vi­tats es varen poder por­tar a terme sobre pre­visió, el con­fe­ren­ci­ant Jaume Fàbrega va fer mos­tra dels seus conei­xe­ments gas­tronòmics sobre l'espàrrec boscà i fou una molt interes­sant apor­tació pels oients. El gegant i les hava­ne­res, amb el típic cre­mat, varen tan­car, ani­mo­sa­ment, la festa.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.