Societat

Firatast vol reforçar la seva imatge amb Instagram

La fira es va inaugurar ahir amb el reforç, com a novetat, dels concursos d'‘instagrammers' i amb l'aposta per descobrir varietats de gustos i assaborir els plats amb vaixella i coberteria

La fira de degus­tació Fira­tast, que arriba a la 22a edició, va obrir ahir les seves por­tes amb més de tres-cents tas­tets dife­rents espe­rant ser degus­tats. També hi ha pro­pos­tes de cuina tra­di­ci­o­nal a través de col·lec­tius de dones de Vila­bla­reix, Sils i Salt. Però la fira també vol evo­lu­ci­o­nar i per això aquesta edició ha optat per fer una aposta clara per reforçar la imatge dels plats i, a la vegada, cop­sar el sen­tit de la fira, com a gran apa­ra­dor de la gas­tro­no­mia giro­nina, a través de les foto­gra­fies d'Ins­ta­gram. S'ha optat per enfor­tir amb la col·labo­ració de 3Ka­rac­ters, empresa espe­ci­a­lista en xar­xes soci­als.

Jami Mata­mala, d'Inca­tis, va expli­car que, a banda d'una impor­tant expo­sició de fotos d'Ins­ta­gram, es fan con­cur­sos, entre els quals un de molt espe­cial, ano­me­nat Petits valents, en el qual ahir a la nit una nena que té una malal­tia va esco­llir la imatge gua­nya­dora i va entre­gar el premi. També se'n farà un per esco­llir la millor imatge i un altre per tro­bar la que sin­te­titzi els qua­tre dies de la fira. Mata­mala remarca que aquest any, i com a nove­tat, s'ha introduït la brasa, a través de la qual es vol fer una crida a des­co­brir l'ostra. “Aquest plat agrada molt o no agrada. I cada any inten­tem fer una pro­posta en aquesta línia”, va expli­car. Pre­ci­sa­ment en aquesta edició s'ha optat per incloure una gran àrea de brasa situ­ada a l'exte­rior del recinte firal on es cuina una “excel·lent carn de vede­lla i boti­far­res”.

Tot i que la fira mou nor­mal­ment uns 15.000 visi­tants, Mata­mala con­fia que com que dilluns és fes­tiu podria aug­men­tar el nom­bre de visi­tants: “Pen­sem que aquest any podem superar el nom­bre de visi­tants perquè dilluns és fes­tiu”. Avui s'inau­gu­rarà Inter­quilt, a la vela.

LA FRASE

Solen venir 15.000 visitants, però enguany podem superar aquesta xifra perquè dilluns és festiu
Jami Matamala
iniciatives catalanes i serveis

Més de 300 tastets diferents

Firatast té en compte en aquesta edició, com sempre, i molt, a tothom. I una mostra d'això són els més de 300 tastets de tot tipus. També n'hi ha per a crudivegans i sense gluten. Per poder degustar els plats cal adquirir tiquets d'un euro i ja moure's per les propostes dels restaurants, petits productors, cellers i col·lectius de cuina, entre d'altres. A més, i per ampliar l'oferta, més de 40 estands formen l'àrea comercial d'aquest saló situat en una vela annexa al Palau de Fires.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia