Societat

Per una agricultura viable i sostenible

DES DEL SEQUER DE LA MARJAL

Com­promís per Silla ha ence­tat una línia de tre­ball per tal de refle­xi­o­nar i bus­car la manera de pro­vo­car un canvi en el model agrícola actual, que, com molts altres sec­tors, no fun­ci­o­nen, com a con­seqüència de les polítiques econòmiques que s'han rea­lit­zat en les dar­re­res dècades. La pre­o­cu­pació i, per tant, l'objec­tiu que es fixa el col·lec­tiu és evi­tar la des­a­pa­rició del camp, fet que es cons­tata amb les ter­res sense cul­ti­var que ja es detec­ten pel terme muni­ci­pal.

“L'agri­cul­tura és el nos­tre pro­duc­tor d'ali­ments, és un motor de l'eco­no­mia de Silla, o hau­ria de ser-ho, i encara més: no és només la seua funció econòmica, sinó també la funció social i medi­am­bi­en­tal que cal valo­rar. És l'aire que res­pi­rem i també el nos­tre pai­satge”, des­taca el regi­dor de Com­promís Josep Melero.

Per fre­nar la subs­ti­tució pro­gres­siva de la taca verda dels camps cul­ti­vats, per la taca marró dels camps aban­do­nats per la baixa ren­di­bi­li­tat del pro­ducte, Com­promís per Silla pro­mou l'agri­cul­tura sota el con­cepte de “Vida Digna” que con­sis­teix en col·locar el cen­tre d'atenció en la qua­li­tat de vida de les per­so­nes, i no en l'aug­ment del PIB, com una alter­na­tiva a la pro­funda crisi que assola el camp, entès en ter­mes de ren­di­bi­li­tat econòmica.

Aquesta manera d'enten­dre la Vida Digna del camp reclama can­vis pro­funds en les dinàmiques econòmiques, les cade­nes pro­duc­ti­ves i la redis­tri­bució de la riquesa. “Cal reva­lo­rar i dina­mit­zar el nos­tre patri­moni històric, cul­tu­ral i pai­satgístic que és l'horta i la mar­jal. Perquè pot­ser hem acon­se­guit pro­te­gir, en part, el ter­ri­tori, però s'han “obli­dat” de pro­te­gir els seus prin­ci­pals vale­dors, l'agri­cul­tor i la dona agri­cul­tora”, des­taca Melero.

Per a rao­nar de tot açò, Com­promís per Silla ha pro­gra­mat una xer­rada sota el títol: “Té futur el camp? Noves pers­pec­ti­ves”, que tindrà lloc a la seu del par­tit (car­rer Lli­ber­tat, 5) demà diven­dres 22 de febrer, a les 20 hores.

Par­ti­ci­pa­ran repre­sen­tants de la Unió de Llau­ra­dors i Rama­ders i de diver­ses experiències que ja estan fun­ci­o­nant en altres llocs, com Muro, i de l'agri­cul­tura ecològica, el con­cepte de con­sum de pro­xi­mi­tat, de coo­pe­ra­tiva inte­gral, del banc de ter­res, del movi­ment Slow Food i de sobi­ra­nia ali­mentària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.