Societat

dies de vi i roses

De nit, terrasses i música

El Festival de Pedralbes obre amb un magnífic Zubin Mehta i una oferta gastronòmica sibarita
Custo crea una col·lecció càpsula amb vestits, samarretes i malles a bon preu per a Lidl

Tem­po­rada d'estiu, ter­ras­ses ober­tes als hotels i pro­pos­tes musi­cals a Bar­ce­lona. El Fes­ti­val Jar­dins de Pedral­bes, que porta des de Carla Bruni fins a Paul Anka, es va estre­nar dijous amb un Zubin Mehta excel·lent i molt aplau­dit (fins i tot massa perquè el públic ho feia també entre movi­ment i movi­ment de la Pas­to­ral de Beet­ho­ven). Ambi­ent rela­xat, camins il·lumi­nats, zona de bar entre pal­me­res... I aquest any també una nova oferta culinària diària i siba­rita a través dels bes­sons Tor­res: si es com­pra una entrada i s'abo­nen 75 euros es pot gau­dir d'un espec­ta­cle addi­ci­o­nal: un sopar gas­tronòmic de 30 pla­tets a peu dret amb música i efec­tes de llum a càrrec de Roc Pol­trona. Amb Les qua­tre esta­ci­ons de Vivaldi com a ins­pi­ració a les vuit del ves­pre comença a des­fi­lar l'all negre de Las Pedroñeras, un arròs cremós de mun­ta­nya, caviar de coli­flor i bacallà, pata­tes bra­ves d'avant­guarda, catànies...

Els cui­ners no paren. El seu pro­grama tele­vi­siu, Coci­na­dos, té un milió i mig de segui­dors (“la veri­tat és que no ens ho esperàvem, tot al con­trari, a mi em feia molta por que no agradés”, con­fessa Javier, el que va néixer pri­mer) i la gent els demana fer-se fotos. També els va pas­sar en la inau­gu­ració de la ter­rassa del res­tau­rant Dos Cie­los, al Meliá Sky, on no va fal­tar Joan Oli­ve­ras Bagués, el joier i pre­si­dent d'Amics de la Ram­bla, un dels pro­mo­tors de la ini­ci­a­tiva d'omplir de tapes amb firma la part baixa d'un pas­seig que es vol recu­pe­rar per als bar­ce­lo­nins.

A Pedral­bes, també hi podeu tro­bar oferta més econòmica per men­jar (entre­pans amb bon per­nil per sis euros) i begu­des dels patro­ci­na­dors: Damm; Juvé&Camps, que des de fa un temps està posi­ci­o­nant el seu cava més exqui­sit, Mille­simé, d'ampo­lla dau­rada, en el món de la moda i la cul­tura, i les bode­gues Tor­res. Aquests últims tre­ba­llen en un interes­sant pro­jecte que dóna suport a la Terra Alta, amb els vins Rebels de Batea, una edició limi­tada amb gar­natxa blanca i també negra d'alta qua­li­tat a bon preu. M'ho explica dime­cres Vinyet Almi­rall, la rela­ci­ons públi­ques de la casa en la festa mul­ti­tu­dinària tot i que pri­vada d'ober­tura de ter­rassa Alaire a l'hotel Con­des. Té magnífiques vis­tes a la Pedrera i a la Sagrada Família i aquest any incor­pora oferta musi­cal de jazz, soul i pop.

Veient pas­sar Martín Bera­sa­te­gui (l'asses­sor gas­tronòmic de tot el grup) recor­dem amb Almi­rall la mort del xef Darío Bar­rio fent wingfly pre­ci­sa­ment en un home­natge a Álvaro Bultó, que va per­dre la vida també inten­tant volar com un ocell: “Era un noi encan­ta­dor, havíem fet jor­na­des gas­tronòmiques amb ell i sem­pre estava ale­gre, a més el seu res­tau­rant a Madrid fun­ci­ona molt bé.” Molts cui­ners, fins a 20, van ser l'endemà a Bar­ce­lona con­vo­cats per l'hotel Arts per cele­brar una gala a favor d'Uni­cef i, de pas, els seus 20 anys de vida. Des d'Albert Adrià fins a Ramon Freixa pas­sant per Paco Ron­cero, Eneko Atxa, Carme Rus­ca­lleda, Fina Puig­de­vall... En la foto final suma­ven 52 estre­lles Mic­he­lin.

Al Con­des, no hi va fal­tar men­jar. Els cala­mars, els ser­vien bus­sos (“tot aca­bat de sor­tir del mar”) i les mini­piz­zes, cam­brers amb aire de gon­do­ler. Els autèntics van ves­tits de Dirk Bikkem­bergs perquè el dis­seny es fa notar en l'ambi­ent. Pre­ci­sa­ment dos homes que en saben molt, l'arqui­tecte Joan Mit­jans i el dis­se­nya­dor indus­trial Antoni Casa­desús, em pre­sen­ten la inte­ri­o­rista Mercè Bor­rell, que firma el nou vestíbul i els ascen­sors de vidre, i que aviat s'enfron­tarà a la remo­de­lació de l'altre edi­fici de l'hotel, l'històric del davant, amb la col·labo­ració pun­tual d'Oscar Tus­quets. Ara ja està tan­cat i reo­brirà com a cinc estre­lles. ”Abans de ser hotel era una casa de veïns i té ele­ments pre­mo­der­nis­tes, com l'escala inte­rior, que evi­dent­ment s'han de res­pec­tar”, explica. Sap de què parla perquè igual­ment seva és la nova vida de la Fonda Espa­nya, on el moder­nisme con­viu amb har­mo­nia amb la moder­ni­tat.

L'endemà l'hotel Cla­ris també va donar la ben­vin­guda a l'estiu amb la seva tra­di­ci­o­nal ober­tura de ter­rassa, amb con­vi­dats com ara Puri­fi­cación García, Alberto Fernández Díaz, Felip Puig, Ilde­fonso Fal­co­nes, Ser­rat... La pri­mera de totes va ser la de l'hotel Majes­tic, que afron­tava el seu segon any de vida amb tanta il·lusió que va dema­nar dress code anys vint, els anys de la feli­ci­tat, i van col·locar un His­pano Suiza autèntic de l'època a la porta. No tots van entrar en el joc. Ni tan sols Euge­nia M. de Irujo. Sí que ho van fer les ger­ma­nes models Eli­sa­bet i Clara Mas. El sopar, era de Nandu Jubany, asses­sor gas­tronòmic de l'hotel i res­pon­sa­ble del Petit Comitè, que, mal­grat la crisi, no coneix les tau­les bui­des.

I per aca­bar una notícia sor­pre­nent: a par­tir del dia 23 es podran tro­bar samar­re­tes, malles i ves­tits fir­mats per Custo Dal­mau als super­mer­cats Lidl. Una col·lecció càpsula (de l'estil de les que fir­men grans dis­se­nya­dors amb H&M) que busca fer arri­bar a tots els con­su­mi­dors una firma que des­fila a la pas­sa­rel·la de Nova York (els preus ron­da­ran els 20 euros) i que aquesta set­mana ha tin­gut en la model Helen Lin­des la seva imatge de cam­pa­nya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia