Osona/Ripollès

Festa de la cervesa a Ripoll

La Barricona de Ripoll acull una gastrofira de la cervesa amb concursos, àpats i visites guiades.

Brew­tast és el nom de la gas­tro­fira dedi­cada a la cer­vesa que aquest cap de set­mana es viurà a la Bar­ri­cona de Ripoll i que orga­nitza la coo­pe­ra­tiva del res­tau­rant La Bar­ri­cona i la cer­ve­sera arte­sana La Cala­vera.

Aquesta última s'ha con­so­li­dat com la cer­vesa de la comarca –tot i que també hi ha La Minera de Sant Joan– i ja dis­tri­bu­eix a Bar­ce­lona, Girona i d'aquí a dos mesos té pre­vist fer el salt a la resta de l'Estat espa­nyol. Amb només qua­tre anys de vida ja pro­du­eix set tipus de cer­vesa arte­sana dife­rent.

Albert Lam­bert, mem­bre de la coo­pe­ra­tiva, explica que “estem molt con­tents per la bona aco­llida que està tenint la cer­vesa, tant entre els que hi ente­nen com els que no”.

L'èxit de la cer­vesa La Cala­vera va fer que l'any 2013 ampli­es­sin la coo­pe­ra­tiva i mun­tes­sin un obra­dor en una nau del polígon Cal Gat de Sant Joan, tenint en compte que tot just havien començat el 2010 “amb peti­tes pro­duc­ci­ons a casa”.

La fusió de men­jar i cer­vesa que repre­senta aquesta coo­pe­ra­tiva ripo­llesa els ha por­tat a orga­nit­zar el Brew­tast, que començarà aquest diven­dres i s'allar­garà fins diu­menge “i està obert a tot­hom i amb entrada lliure”, diu Lam­bert.

Pels visi­tants de fora del Ripollès s'ha habi­li­tat un espai just al cos­tat de la masia per poder-hi acam­par. A la fira hi par­ti­ci­pa­ran una desena de cer­ve­sers arte­sans d'arreu de Cata­lu­nya i també for­mat­gers, que ela­bo­ra­ran for­mat­ges amb cer­vesa. També s'apro­fi­tarà la fira per estre­nar dues cer­ve­ses arte­sa­nes noves “amb la col·labo­ració dels ela­bo­ra­dors”,
La cer­vesa La Cala­vera, a punt de fer el salt a l'Estat
diu Lam­bert, i també hi haurà una botiga de cer­ve­ses “exclu­si­ves o rares” que estarà ubi­cada al paller.

La fira tindrà dos con­cur­sos: el de Home­brew­tast, on par­ti­ci­pa­ran 11 ela­bo­ra­dors arte­sa­nals i semi­pro­fes­si­o­nals, i el de Bur­ri­tos Tòxics, on gua­nyarà el que més en mengi en un temps deter­mi­nat. La fira es com­ple­tarà amb visi­tes guia­des a l'obra­dor de cer­ve­ses a Cal Gat, el Sopar del Llúpol, tant diven­dres com dis­sabte a la nit, les bra­ses, on qui vul­gui podrà men­jar a base de carn a la brasa, i tot ple­gat ame­nit­zat amb música.

La notícia com­pleta a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia