Osona/Ripollès

L’estrella s’estén al Ripollès

Ca l’Enric, restaurant amb una estrella Michelin de la Vall de Bianya, ha obert cuina a la urbanització de Font-rubí de Camprodon, amb plats propis de la terra.

Els ger­mans Juncà són a la Gar­rotxa el que són els ger­mans Roca a Girona. I és que diri­gei­xen des de fa anys un dels dos res­tau­rants que tenen estre­lla Mic­he­lin a la Gar­rotxa, Ca l’Enric, ubi­cat a la Vall de Bia­nya. Des de fa menys de mig any, però, també cui­nen pel Ripollès, ja que s’han fet càrrec de la cuina del nou res­tau­rant Mític, que s’ha obert a la urba­nit­zació de Font-rubí de Cam­pro­don. En aquest cas, però, no té estre­lla i, de moment, “no hi volem pas com­pe­tir”, asse­gura Joan Juncà.

La pro­posta, explica Juncà, li va arri­bar de la mà del pro­pi­e­tari del res­tau­rant i el com­plex hote­ler i espor­tiu que hi ha en aquesta zona, Manel Jané: “Va venir a Ca l’Enric i em va dema­nar si ens podíem fer càrrec del res­tau­rant”. No li va cos­tar massa con­vence’ls perquè “la nos­tra família prové de la vall de Cam­pro­don”, explica Juncà, i sem­pre els havia “fet il·lusió” tenir-hi una vin­cu­lació, i afe­geix, “vam pen­sar amb el cor i aquí estem”. Si té alguna cosa clara Juncà “és que no volem ser Ca l’Enric” i, per tant, això vol dir que no tenen interès a com­pe­tir en les estre­lles Mic­he­lin. Ell defi­neix la cuina que s’hi fa “com més prêt-à-por­ter” i tenen la intenció que sigui cuina pròpia de mun­ta­nya i arre­lada al ter­ri­tori. En aquest sen­tit, ja han posat fil a l’agu­lla per tro­bar proveïdors del Ripollès i que siguin ells els que apor­tin els pro­duc­tes per ela­bo­rar els plats del Mític. Juncà, però, diu que també “volem donar el toc cre­a­tiu als plats perquè tin­guin un punt carac­terístic i dife­ren­cial”. Alhora també han apos­tat per preus com­pe­ti­tius i més asse­qui­bles. Actu­al­ment s’està tre­ba­llant en una ampli­ació que impli­carà que el res­tau­rant ser­veixi els àpats a la ter­rassa i també hi hagi una zona de chill-out.

El res­tau­rant Mític va obrir les por­tes ofi­ci­al­ment a finals del mes de gener. Juncà qua­li­fica l’aco­llida “d’espec­ta­cu­lar, estem molt con­tents”. Diu que tenen cli­en­tela de Bar­ce­lona, ja que a la Vall de Cam­pro­don hi ha molta gent amb segona residència, però també del Ripollès. Val a dir, a més, que a la urba­nit­zació de Font-rubí hi ha prop de 300 cases. “La millor publi­ci­tat que hem tin­gut ha estat el boca-ore­lla”, diu Juncà, “i també hem d’agrair molt a la gent de la comarca que ha res­post molt bé”. Actu­al­ment el res­tau­rant compta amb una plan­ti­lla de sis tre­ba­lla­dors.

A banda del res­tau­rant, el com­plex que hi ha en el mateix entorn de 1.000 hectàrees també compta amb un hotel i pis­tes de pàdel, però s’està ampli­ant amb més de mitja dot­zena de sui­tes amb spa i pis­cina exte­rior, que aca­ba­ran de com­ple­tar el pro­jecte.

La notícia com­pleta a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia