Societat

Oci

Sumes i restes per menjar a Girona

El Firatast permet degustar tres-cents tastets per dinar i sopar

L'oferta inclou menjars per a celíacs, ostres i gintònics

Es tracta de com­prar tiquets, fer sumes i res­tes i men­jar (dinar o sopar). És el Fira­tast de Girona, un esde­ve­ni­ment que va començar diven­dres i que s'acaba demà. Hi ha uns tres-cents tas­tets per degus­tar, inclo­ent-hi ostres (1 tiquet), fide­uada de sípia i gam­bes (2 tiquets), una cer­vesa Poch's de Cas­tell­fo­llit de la Roca (2 tiquets), un assor­ti­ment d'embo­tits ibèrics de gla (3 tiquets) un gintònic (4 tiquets). L'oferta és àmplia i ahir poc abans de les dues del mig­dia hi havia cues per entrar al Palau de Fires.

La María José i en Manel són de Bar­ce­lona, però tenen casa a Cal­des de Mala­ve­lla. Els enganxo a mig recor­re­gut entre tas­tet i tas­tet. A ella li ha agra­dat el pastís de roca amb gamba i ell sosté una copa de cava. Van saber per inter­net que hi havia el Fira­tast. Cal­cu­len que s'hi gas­ta­ran uns qua­ranta euros entre tots (inclo­ent-hi l'entrada, que en val cinc).

Hi ha expo­si­tors giro­nins (la majo­ria), però també d'arreu del país, explica l'orga­nit­za­dor, Jami Mata­mala, d'Inca­tis. “Amb deu euros [deu tiquets] es pot men­jar”, explica. Hi ha un estand dedi­cat a aque­lles per­so­nes into­le­rants al glu­ten. La botiga Bye bye blat, de Girona, ofe­reix pro­duc­tes com ara ham­bur­gue­ses o canyes de xoco­lata, fetes sense blat ni fari­nes. “Ho tas­ten tant els celíacs com els que no ho són”, expli­quen.

No hi fal­ten els repre­sen­tants de La Cuina de Sils. El seu coor­di­na­dor, Fran­cesc Xicu Anoro, explica que fa quinze anys que hi vénen, a la fira. “Com a filo­so­fia venim aquí a pas­sar-ho fé i fer el que ens agrada.” Fins a 62 cui­ners tre­ba­lla­ran aquests dies per als visi­tants del Fira­tast. Ahir al matí n'hi havia deu de dife­rents, que ofe­rien, al preu de tres tiquets, fetge amb ceba, ànec amb sal­sa­fins, man­don­gui­lles amb sèpia i vede­lla amb bolets, entre d'altres plats.

La fira coin­ci­deix per segon any amb l'Inter­quilt, que s'ubica en una gran carpa a la Devesa. La Dolors i la Pepi han pagat cinc euros per entrar en la mos­tra de labors i manu­a­li­tats, molt con­cor­re­guda al mig­dia. Amb l'entrada, han anat a dinar. La Dolors ha men­jat faves a la cata­lana i bacallà amb sam­faina de l'estand de les cui­ne­res de Salt. La Pepi ha tas­tat callos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia