Societat

Societat

Cerveses premiades

Fa tres anys que dos maresmencs es van associar amb un belga per fabricar varietats pròpies de cervesa en aquell país

Han rebut diversos premis de certàmens internacionals

El con­sum de cer­ve­ses arte­sa­nals i amb accent propi és un feno­men cada vegada més a l'alça, tot i que en altres països gau­deix d'una llarga tra­dició. Fins i tot hi ha gent que, per acon­se­guir la cer­vesa ideal, l'ela­bora a la cuina de casa amb una olla. De fet, així va començar una de les històries cer­ve­se­res amb més reco­nei­xe­ment sor­gida de la comarca del Maresme. Es tracta de la marca Biir, ges­tada per Pere Móra i Albert Galan. “Ens agra­dava molt la cer­vesa i quan viatjàvem a altres països, com per exem­ple Bèlgica, vam veure que tenien vari­e­tats que aquí no hi eren”, comenta Móra. “Vam començar a inves­ti­gar sobre el tema i ens vam deci­dir a ela­bo­rar-les”, diu.

Pre­ci­sa­ment la llarga tra­dició que a Bèlgica hi ha en l'ela­bo­ració de cer­vesa arte­sana va pro­pi­ciar que el 2013 Móra i Galan s'asso­ci­es­sin amb el mes­tre cer­ve­ser belga Gunt­her Bensch. “Aquí no trobàvem una fàbrica amb les carac­terísti­ques necessàries per fer el pro­ducte que volíem ofe­rir i, en canvi, a Bèlgica ens va ser molt fàcil tro­bar-la”, explica Móra. Dit i fet. La pro­ducció va començar i els reco­nei­xe­ments en forma de pre­mis no van tri­gar a arri­bar. El dar­rer va ser fa just unes set­ma­nes en el marc del Bar­ce­lona Beer Fes­ti­val. Un de les cer­ve­ses de Biir, la Oude Geuze, va obte­nir la meda­lla de bronze en la cate­go­ria de cer­ve­ses àcides. Aquesta no ha estat, però, l'única dis­tinció acon­se­guida per la marca. Biir ha estat tres vega­des gua­nya­dora del pres­tigiós cer­ta­men Brus­sels Beer Cha­llenge, dues vega­des amb la seva White IPA, la cer­vesa amb què va començar tot. Aquesta vari­e­tat com­bina dos estils, el de les IPA (cer­ve­ses molt llu­po­lit­za­des) i les típiques blan­ques bel­gues.

Els pro­jec­tes cer­ve­sers d'aquests dos empre­ne­dors, però, no s'atu­ren aquí. A les set vari­e­tats que ofe­rei­xen actu­al­ment se n'hi podrien afe­gir de noves, com la recent cer­vesa ecològica i sense glu­ten. “Hem tri­gat un any a rea­lit­zar-la i volem apos­tar per una pro­ducció res­pon­sa­ble amb el pla­neta”, res­salta Galan. Els res­pon­sa­bles de Biir també afir­men plan­te­jar-se pro­duir la seva cer­vesa a Cata­lu­nya. “Fa uns anys això era impen­sa­ble, però la cul­tura està can­vi­ant i ara ja ens veiem amb cor de garan­tir una cer­vesa feta aquí que quedi igual que la que es fa a Bèlgica”, avança Galan. Actu­al­ment Biir pro­du­eix unes 90.000 ampo­lles a l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia