Educació

Gastronomia

Lideratge als fogons

El restaurant Villa Retiro, de Xerta, amb una estrella Michelin, obrirà al setembre una escola de cuina

El màster en gastronomia incidirà també en la gestió del negoci

Ser un bon cui­ner és un requi­sit impres­cin­di­ble per tirar enda­vant un res­tau­rant, però no és l'únic. Cal també ser un bon ges­tor perquè el negoci rut­lli. “Als cui­ners no se'ls demana només cui­nar, han de ser bons ges­tors de per­so­nal, de pro­ducte i de recur­sos”, va mani­fes­tar el xef del res­tau­rant Villa Retiro de Xerta, Fran López, amb una estre­lla Mic­he­lin. I amb aquesta filo­so­fia, però també amb l'objec­tiu de donar ren­di­ment a les ins­tal·laci­ons de què dis­posa l'esta­bli­ment per orga­nit­zar grans actes, posarà en marxa el mes de setem­bre una escola de cuina inter­na­ci­o­nal. De moment, es farà un màster en gas­tro­no­mia i lide­ratge en cuina, amb 25 pla­ces, i, més enda­vant, un grau uni­ver­si­tari.

Per acce­dir al màster és neces­sari dis­po­sar d'una titu­lació prèvia en gas­tro­no­mia o tenir un mínim de dos anys d'experiència en cuina. “For­ma­rem xefs exe­cu­tius”, va dir el direc­tor de l'escola de cuina Villa Retiro, Pedro María Sánchez. La durada del màster serà de deu mesos, amb 1.600 hores de clas­ses pràcti­ques i teòriques, a les quals després s'afe­gi­ran 600 hores de pràcti­ques en res­tau­rants amb una, dues o tres estre­lles Mic­he­lin. “Farem un segui­ment con­tinu dels nos­tres alum­nes”, va dir Sánchez. A diferència d'altres esco­les de cuina, les clas­ses de Villa Retiro seran molt dinàmiques: cada mes es faran sor­ti­des perquè els futurs cui­ners cone­guin de pri­mera mà com es pro­du­ei­xen deter­mi­nats pro­duc­tes. “Visi­ta­rem les tonyi­ne­res, ani­rem a bus­car tòfones, a la llotja, conei­xe­rem el procés d'ela­bo­ració del vi en un celler, etcètera”, va comen­tar López.

La for­mació teòrica que ofe­ri­ran els pro­fes­sors de l'escola es com­bi­narà amb les ses­si­ons que faran reco­ne­guts cui­ners. Pel que fa a l'import acadèmic del màster, és de 12.400 euros, diners que inclo­uen la matrícula, el mate­rial didàctic i l'allot­ja­ment. Hi ha la pos­si­bi­li­tat d'acon­se­guir una beca de 6.200 euros, donant suport als pro­fes­si­o­nals del res­tau­rant Villa Retiro.

Des de la nova escola de cuina es man­te­nen con­tac­tes amb dife­rents uni­ver­si­tats perquè es reco­ne­gui la seua titu­lació. “És un procés lent”, va lamen­tar López, que no va con­cre­tar qui­nes uni­ver­si­tats. Per la seua banda, el dele­gat del govern a les Ter­res de l'Ebre, Xavier Pallarés, va des­ta­car que la posada en marxa d'aquests estu­dis de cuina repre­senta un “plus” per al ter­ri­tori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia