Medi ambient

tremp

El bisbat també s'oposa a la MAT de Ponent

No vol que passi a prop del conjunt monumental de Santa Maria de Mur

No només les dipu­ta­ci­ons de Lleida i d'Osca i els con­sis­to­ris del Pallars Jussà i la Riba­gorça i els grups eco­lo­gis­tes estan en con­tra de la MAT de Ponent. També el bis­bat d'Urgell va enviar les seves con­si­de­ra­ci­ons a Red Eléctrica Española (REE), davant la seva intenció de cons­truir una línia de molt alta tensió entre l'Aragó i Cata­lu­nya a través del Pallars. El bis­bat alerta l'empresa elèctrica que el traçat pre­vist entre Pont de Mon­ta­nyana i Isona pas­sarà a prop del con­junt medi­e­val de Santa Maria de Mur, un dels san­tu­a­ris històrics més impor­tants del bis­bat d'Urgell i punt de devoció i pere­gri­nació de molts visi­tants, a més de motor econòmic i turístic de la comarca, segons fonts de la mateixa diòcesi. D'acord amb les al·lega­ci­ons pre­sen­ta­des per diver­sos con­sis­to­ris, el bis­bat pro­posa a REE que apro­fiti una antiga línia encara exis­tent, la de 110 kW que uneix Pont de Mon­ta­nyana i Tremp, per tal de no incre­men­tar amb línies noves l'impacte pai­satgístic i ecològic sobre la comarca. Aques­tes al·lega­ci­ons són la res­posta al docu­ment de con­sulta sobre pos­si­bles traçats que REE va enviar el 2008 als ajun­ta­ments.

El con­junt monu­men­tal del Cas­tell de Mur con­sis­teix en una for­ti­fi­cació medi­e­val i una col·legi­ata que ha estat res­tau­rada i reha­bi­li­tada fa poc per poder ser visi­tada. A l'inte­rior hi ha la repro­ducció del mural que a prin­ci­pis del segle XX va ser sos­tret i ara s'exposa a un museu d'art de Bos­ton (EUA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.