cinema
El Festival de Cinema i Drets Humans posa el focus en la guerra, l’habitatge i l’ecologia
La 21a edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona , que se celebra entre el 9 i el 13 de desembre, projectarà mig centenar de pel·lícules amb un alt contingut de crítica i denúncia social. Posen damunt la taula “temes candents com ara la crisi de l’habitatge, la precarització del públic, el negoci de les guerres i la falsa transició ecològica”, explica Toni Navarro, el seu director.
El certamen inclou treballs de prop d’una vintena de països, entre els quals hi ha el Canadà, Grècia, Turquia, Egipte, Finlàndia, l’Equador, els EUA, Kenya, l’Uruguai, Jordània i Xile, a més de nombroses produccions espanyoles i catalanes. El cinema Maldà de Barcelona és la seu de les projeccions, amb una programació formada per llargmetratges i curtmetratges de ficció, documentals i treballs d’animació. Les quatre sessions diàries que es faran funcionen amb taquilla inversa (és l’espectador qui decidix el preu que vol pagar en acabar la sessió).
Les conseqüències de les retallades en l’àmbit públic centren alguns films seleccionats, com ara Essencials, un documental de Raquel Bonell Barrachina, que parla de la privatització de la sanitat, i Casa Bloc, rehabilitació d’una idea, de Patricia Tamayo i Albert Badi, sobre el primer edifici d’habitatge social a Espanya, que ha trigat 90 anys a servir al seu propòsit.
Medi ambient