Economia

Les entitats de comerç i restauració de Barcelona reclamen canviar les restriccions perquè “l’economia és dessagna”

Barcelona Oberta, Barcelona Comerç i Gremi de Restauració avisen que els empresaris comencen “a rendir-se”

Bar­ce­lona Oberta, Bar­ce­lona Comerç i Gremi de Res­tau­ració de Bar­ce­lona han recla­mat al Govern que modi­fi­qui les res­tric­ci­ons actu­als, vigents fins al 7 de febrer, perquè l’eco­no­mia local “s’està des­sag­nant”. “Les admi­nis­tra­ci­ons no poden seguir dema­nant prudència i sacri­fi­cis a un tei­xit empre­sa­rial que ja comença a ren­dir-se”, han asse­gu­rat en un comu­ni­cat con­junt.

“Neces­si­tem oxi­gen: sense aju­des direc­tes i amb les res­tric­ci­ons actu­als, dis­cri­mi­natòries, estem acce­le­rant l’atur, la depressió i el tan­ca­ment d’empre­ses”, ha dit el pre­si­dent de Bar­ce­lona Oberta, Gabriel Jené. “No té cap sen­tit que ens obli­guin a tan­car els dis­sab­tes, un dia impor­tant”, ha afe­git Salva Ven­drell, de Bar­ce­lona Comerç.

“El Govern està con­dem­nant la res­tau­ració a una letar­gia de la qual amb prou fei­nes des­per­ta­rem”, ha dit el direc­tor del Gremi de Res­tau­ració, Roger Palla­rols.

Segons Jené, després de 10 mesos de pandèmia, “urgeix una gestió que esta­bi­litzi la pressió econòmica i sanitària”. “Exi­gim al Govern diàleg cons­tant que ajudi a equi­li­brar la situ­ació, ja que estem davant del pos­si­ble tan­ca­ment del 50% de les empre­ses del cen­tre de Bar­ce­lona i la pèrdua de milers de llocs de tre­ball”, ha afe­git.

Des de Bar­ce­lona Comerç, Salva Ven­drell ha indi­cat que els pro­to­cols de segu­re­tat de les boti­gues “són els matei­xos durant tota la set­mana” i que per això “no té cap sen­tit” que s’hagi de tan­car en cap de set­mana. “Ens estem car­re­gant d’estoc i per­dent liqui­di­tat. Tenim la sen­sació que el Govern ens per­met una mínima escletxa perquè no puguem dir que ens han tan­cat, però el que és obvi és que amb aquest petit marge no podem sobre­viure”, ha afe­git. Segons ha dit, amb el tan­ca­ment els dis­sab­tes es des­vien com­pres “a pla­ta­for­mes per inter­net que sí poden ven­dre qual­se­vol pro­ducte, sigui essen­cial o no, de dilluns a diu­menge”.

Per la seva banda, Roger Palla­rols, del Gremi de Res­tau­ració, ha dit que “l’atur creix, els con­cur­sos de cre­di­tors aug­men­ten i la xifra de tre­ba­lla­dors en ERTO no baixa”. “Aquesta és la crua rea­li­tat d’una ciu­tat asfi­xi­ada. Per atu­rar aquesta hemorràgia que amenaça la vida de milers de res­tau­ra­dors, neces­si­tem recu­pe­rar l’horari inin­ter­rom­put i poten­ciar les ter­ras­ses a l’aire lliure”, ha afe­git.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia