Economia

Caixa Laietana aprova la fusió freda amb Caja Madrid i cinc entitats més

El nou grup demanarà al FROB 4.465 milions d'euros

El con­sell d'admi­nis­tració de Caixa Laie­tana ha apro­vat aquest dilluns el pro­to­col d’inte­gració i el pla de via­bi­li­tat per a la for­mació d’un sis­tema ins­ti­tu­ci­o­nal de pro­tecció (SIP) amb Caja Madrid, Ban­caixa, Caja Insu­lar de Cana­rias, Caja Ávila, Caja Sego­via i Caja Rioja, enti­tats que també han rati­fi­cat avui l'acord en els seus res­pec­tius con­sells d'admi­nis­tració. El nou grup faci­li­tarà avui mateix la docu­men­tació al Banc d'Espa­nya per a la seva apro­vació i dema­narà 4.465 mili­ons d'euros al fons de rees­truc­tu­ració bancària (FROB) per fer front a la fusió. D'aquesta manera, Caixa Laie­tana pas­sarà a for­mar part de la pri­mera caixa d'estal­vis de l'Estat pel que fa al volum de negoci.

Caixa Laie­tana, que tindrà un 2,11% de repre­sen­tació en aquest con­glo­me­rat, ha des­ta­cat després de fer ofi­cial la fusió freda que l'ope­ració "obre noves opor­tu­ni­tats per a l'eco­no­mia espa­nyola, cata­lana i comar­cal i reforça la solvència, liqui­di­tat i eficiència d'aques­tes enti­tats".

La nova caixa resul­tant suma uns actius de 340.000 mili­ons d'euros i con­so­lida el nou SIP com a pri­mera caixa d'estal­vis de l'Estat. A més, serà la pri­mera enti­tat en banca comer­cial i empre­ses en el mer­cat esta­tal amb volum de negoci. 

La repre­sen­tació que tindrà cada enti­tat és del 52,06% per a Caja Madrid, el 37,70% per a Ban­caixa; un 2,45% per a la Caja Insu­lar de Canàries; un 2,11 % per a Caixa Laie­tana; un 2,33 % per a Caja Ávila, un 2,01% per a Caja Sego­via i un 1,34% per a Caja Rioja. El con­sell d'admi­nis­tració de la nova enti­tat tindrà 21 mem­bres, men­tre que la Comissió Exe­cu­tiva la inte­gra­ran 11 per­so­nes.

Caixa Laie­tana man­tindrà la marca
La fusió freda per­metrà a Caixa Laie­tana man­te­nir la seva per­so­na­li­tat jurídica, l'acti­vi­tat comer­cial i la marca cor­po­ra­tiva en els seus ter­ri­to­ris, a més dels òrgans de govern i l'obra social.

Pel que fa les àrees d'influència, Caixa Laie­tana seguirà tenint presència a les comar­ques de Girona i Bar­ce­lona, excepte a la ciu­tat de Bar­ce­lona; Caja Madrid a la Comu­ni­tat de Madrid i a Cas­te­lla La Manxa; Ban­caixa, a les Bale­ars i el País Valencià; Caja de Àvila, a la província d'Àvila i tindrà res­pon­sa­bi­li­tat sobre la gestió de Sala­manca; Caja de Sego­via, a la seva província.

D'aquesta manera, el la super­po­sició d'ofi­ci­nes es reduirà al mínim i el grup tindrà presència arreu del ter­ri­tori espa­nyol. La nova enti­tat ha dit que la seva pri­o­ri­tat serà l'atenció a les famílies i empre­ses i que vol "con­tri­buir al model social, ter­ri­to­rial i econòmic" de les cai­xes d'estalvi. L'objec­tiu també és com­par­tir al cent per cent els resul­tats i esta­blir siner­gies opti­mit­zant i res­pec­tant la repre­sen­tació de cada enti­tat per "reforçar les garan­ties, liqui­di­tat i solvència del nou SIP".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.