Política

Un detingut és imam pakistanès va arribar Barcelona fa 3 mesos ensenyar islam

Detencions a Barcelona

Un dels detin­guts ahir a Bar­ce­lona en el marc d'una ope­ració con­tra el ter­ro­risme isla­mista és un imam pakis­tanès que va arri­bar a la ciu­tat fa tres mesos amb la intenció d'esta­blir-s'hi i que ins­truïa en l'islam a la mes­quita del car­rer Hos­pi­tal.

L'imam, Sheikh Mirza Maroof, rebia també clas­ses de cas­tellà i de català en diver­sos cen­tres del Raval, als car­rers Prin­cesa i Joaquín Costa, segons que ha asse­gu­rat Nadim Ayub Begum, fill d'un altre dels detin­guts ahir, Moham­mad Ayub, al forn-pas­tis­se­ria que regenta des de l'any 2000 al car­rer Hos­pi­tal de Bar­ce­lona.

Nadim Ayub, que ha dit que un altre dels detin­guts és un indi de nom Jamal, ha expli­cat que l'imam havia resi­dit a Bar­ce­lona dos anys enrere i que ara havia tor­nat amb la intenció de mun­tar un negoci d'impor­tació i expor­tació de pro­duc­tes tèxtils.
"Sheikh Mirza Maroof venia a aquesta mes­quita perquè és la més gran de Bar­ce­lona i atreu molts musul­mans de la ciu­tat i dels vol­tants, i l'únic que feia era donar clas­ses d'islam", ha dit Nadim Ayub.

El seu pare, detin­gut a la mes­quita diven­dres a la mati­nada i que ahir a la nit va ser conduït per la Guàrdia Civil a l'esta­bli­ment del seu fill per prac­ti­car un regis­tre, "anava molt a la mes­quita perquè està jubi­lat", segons que ha rela­tat.

Es tracta d'un home tre­ba­lla­dor, que resi­deix al país des de fa 30 anys i que té la naci­o­na­li­tat espa­nyola, segons el seu fill, que avui ha obert al públic el seu forn-pas­tis­se­ria i que s'ha mos­trat molt crític amb el tracte rebut ahir a la nit pel seu pare.

"Se'l van por­tar emma­ni­llat i amb la cara des­co­berta, i això no es fa. Amb un espa­nyol d'ori­gen no ho hagues­sin fet mai, li hagues­sin tapat perquè no se'l reco­negués, però a ell no, és la política que seguei­xen amb els musul­mans", ha dit.

Les imat­ges del seu pare quan sor­tia de la pas­tis­se­ria van ser cap­ta­des per alguna tele­visió i avui Nadim Ayub es quei­xava i afir­mava: "les imat­ges arri­ben a totes parts, el meu pare és molt cone­gut al barri i ara tot­hom sap que està detin­gut, encara que no sigui cul­pa­ble de res".

Durant el regis­tre d'ahir a la nit, segons que ha expli­cat Nadim Ayub, els agents es van empor­tar dos ordi­na­dors que tenia a la botiga, així com un exem­plar de l'Alcorà i diver­sos pas­sa­ports de com­pa­tri­o­tes que ell asse­gura guar­dar perquè no s'extraviïn, perquè són de per­so­nes que no tenen domi­cili fix.

A més del tracte rebut pel seu pare, Nadim Ayub ha mos­trat el seu dis­gust perquè aquest tipus d'ope­ra­ci­ons cri­mi­na­litza tot el col·lec­tiu musulmà.

"L'islam con­demna la violència i no diu res que s'ha de matar", ha asse­gu­rat, abans d'afe­gir que des­co­neix si el seu pare està encara detin­gut a Bar­ce­lona o ha pas­sat ja a dis­po­sició de l'Audiència Naci­o­nal.

La pas­tis­se­ria-forn està avui obert al car­rer Hos­pi­tal del Raval bar­ce­loní, com els nom­bro­sos comerços regen­tats per immi­grants que se suc­ce­ei­xen en els seus car­rers.

Una cli­enta habi­tual de l'esta­bli­ment, veïna del barri de tota la vida, s'hi ha acos­tat a pren­dre's un cafè i ha asse­gu­rat que tant Nadim com el seu pare "són gent for­mi­da­ble".

Just al cos­tat, al número 91 d'aquest mateix car­rer, un musulmà pas­sava aquest matí l'aspi­ra­dor per les cati­fes de la mes­quita on es van fer les deten­ci­ons ahir a la mati­nada, i sobre les que pel que sem­bla dor­mien alguns dels detin­guts quan es van pro­duir els arres­tos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.