Economia

Illes Balears, paradís fora de temporada

De les illes Bale­ars se'n gau­deix tot l'any. Bon clima, pai­sat­ges de somni, experiències inèdites i una gas­tro­no­mia pro­pera i tra­di­ci­o­nal, però plena de mati­sos, les con­ver­tei­xen en una des­ti­nació de referència a la Medi­terrània. Pro­duc­tes pro­pers i de pri­mera qua­li­tat, com ara l'oli i les oli­ves de Mallorca o el for­matge de Maó, i recep­tes sucu­len­tes, com l'espec­ta­cu­lar cal­de­reta típica de Menorca, són algu­nes de les grans bases de la gas­tro­no­mia local de les quals es pot gau­dir fora de la tem­po­rada d'estiu.

Els dies de Set­mana Santa són ide­als per degus­tar aquest ric patri­moni a través de les nom­bro­ses rutes gas­tronòmiques per Palma, però també per admi­rar les seves plàcides cales i els penya-segats dels seus 550 quilòmetres de costa. Un pai­satge ple de con­tras­tos, com la seva gas­tro­no­mia. Perquè, a més de la sobras­sada, l'arròs brut i, per des­comp­tat, les ensaïmades, la gas­tro­no­mia balear inclou plats de gran valor culi­nari, amb pro­duc­tes de pro­xi­mi­tat com el peix i el marisc, una extensa vari­e­tat d'hor­ta­lis­ses i lle­gums i una excel·lent carn de porc. Una altra de les experiències que ens pro­po­sen aques­tes illes és des­co­brir els llocs de Menorca amb plat­ges remo­tes i pobles encan­ta­dors, que podem recórrer a través de rutes a peu o amb bici­cleta.

A més, cadas­cuna de les illes ens ofe­reix els seus secrets, com For­men­tera, on podem conèixer una rica tra­dició viti­vinícola. Els seus vins s'ela­bo­ren sota la marca de Vi de la Terra de For­men­tera, i la seva història es remunta a l'època pre­ro­mana. I així com a Mallorca tenen el palo, ela­bo­rat amb quina, gen­ci­ana i sucre cara­mel·lit­zat, i a Maó cele­bren el gin, a Eivissa i For­men­tera l'estre­lla és el licor de Marí Mayans, creat a base d'her­bes.

Però, com que els licors se ser­vei­xen amb les postres, si volem una experiència gas­tronòmica d'alt nivell des del pri­mer plat, hem d'anar a Menorca i degus­tar una de les seves famo­ses cal­de­re­tes de lla­gosta. Per a això hauríem d'anar al poble de For­nells, el bres­sol d'aquest plat, encara que també a Es Mer­ca­dal hi ha bons res­tau­rants on men­jar una cal­de­reta per­fecta. Una altra pro­posta per gau­dir de la gas­tro­no­mia de les illes és men­jar en un beach club d'Eivissa, també fora de tem­po­rada, és clar. Llocs com The Beach Club at Hard Rock Hotel Eivissa, a la platja d'en Bossa, o el Blue Mar­lin, a cala Jon­dal, són esplèndids per degus­tar tran­quil·lament plats exqui­sits.

Tot i que també podem optar pels mer­cats gas­tronòmics de Palma; per exem­ple, el de Santa Cata­lina, el de la plaça de l'Oli­var i el de Sant Joan, que ens sedui­ran amb plats locals i inter­na­ci­o­nals de qua­li­tat i a preus mòdics. I hauríem de regar-los amb els vins de l'illa, que podem conèixer gràcies a les nom­bro­ses rutes del vi, com la de Binis­sa­lem.

Com que la sal és un dels con­di­ments bàsics en qual­se­vol plat, també és interes­sant, a Mallorca, visi­tar dues de les sali­nes de l'illa, les d'Es Trenc i les de la colònia Sant Jordi, ja usa­des pels romans i feni­cis.

Hi ha mol­tes altres for­mes de gau­dir de la gas­tro­no­mia de les illes i de la seva cul­tura, gràcies als nom­bro­sos mer­cats i fires que se cele­bren al llarg de l'any. Com l'Art Palma Brunch, que revela la vida artística de la ciu­tat a través d'expo­si­ci­ons inèdites i visi­tes temàtiques.

Pel que fa a gas­tro­no­mia, hi ha esde­ve­ni­ments al llarg de tot l'any, com el TaPalma, una ruta de tapes, copes i còctels per Palma. També l'Ibiza Sabors, on els pro­ta­go­nis­tes són els sabors més purs de la terra, o les Jorna­des Gas­tronòmiques del Peix i l'exclu­siu Pec­cata Minuta, a Menorca. Per tas­tar bons plats en peti­tes por­ci­ons, també tenen el Pintxa Sant Antoni de Port­many, a Eivissa, i el Tapes x Menorca, una ruta que ens ofe­reix la millor selecció de tapes de l'illa. Encara que, per a una experiència més tran­quil·la, hi ha els Caps de Set­mana Gas­tronòmics de For­men­tera, una opció per des­co­brir la cuina tra­di­ci­o­nal de l'illa; i els Wine Days Mallorca, una fira de música, lite­ra­tura, art i gas­tro­no­mia que no ens podem per­dre.

Més infor­mació

902.200.400

bthe­tra­vel­brand.com

#Via­ja­rem­pi­e­za­conB

Més de 750 ofi­ci­nes a tot Espa­nya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia